lørdag den 22. marts 2014

maddagbog no. 5: fredag med god appetit

morgenmad (kl. 6.10):
LCHF kokosgrød med smørklat og kanel

formiddagssnack (kl. 10.00):
kokosolie i théen

frokost (kl. 12.30):
kyllingenuggets i sesam, grønkål/ avocado med olie/lime, glaskål + tomat-/mayodip

aftensmad (kl. 18.30):
LCHF burger i kålblinier (opskrift på vej), grønkål/ avocado i lime/olie + tomater
(NB! Jeg spiste cirka halvanden gange ovenstående portion)

Hermed endnu en gang hverdagsmåltider med striks LCHF, nemlig mine måltider i går, fredag. Jeg havde øget sult, så kokosgrøden var ikke mættende helt til frokost. Derfor blev der snacket kokosolie i théen.
Min madpakke bestod af dejlige rester og derefter lagde weekenden ud med træning i selskab med ham den lækre. I forbindelse med netop træning får jeg pre- og postworkout shakes, som primært består af aminosyrer. De falder nok lidt uden for 'rigtig mad' kategorien, men efter nogle dage uden først på ugen blev de savnet.
Til aften fik jeg afprøvet endnu en af Janes lækre opskrifter, nemlig kålblinier, som jeg deler opskriften på snarest. Vi brugte dem som burger-bollen til en lækker fredagsburger ;)

God aften!

7 kommentarer:

 1. Ej, jeg bliver da nødt til at få nuggets nu.. Du har lidt for mange billeder af dem, og det frister! :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine,
   Friste friste... med nuggets.
   Håber, de falder i din smag ;)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hvordan smager din te så nu? Min ellers så lækre lakridste smager sindssygt meget af kokos (og det sidste jeg stegte med kokosolie…?). Hvilken kokosolie bruger du, og hvordan opbevarer du den? Jeg bruger selv urtekrams. Jeg har intet imod kokossmagen, men min te må gerne blive ved med at smage af den te, jeg har lavet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   NU elsker jeg kokos, men synes ikke kokosolien smager igennem i théen.
   Jeg har blot kokosolien stående i køkkenskabet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Jeg overvejer, om jeg mangler protein, og muligvis også er nødt til, at invitere pulver ind i mit liv, selvom jeg har det meget anstrengt med det.
  Hvordan mærker du, at den mangler? Og hvad føler du, at du får ud af dine shakes? Jeg er helt grøn på dette felt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vikki,
   Jeg læste godt dine spekulationer, men fik ikke lige kommenteret. Min første tanke var dog, at dine depoter 'skriger' efter carbs oven på tung styrketræning.
   Jeg forstår 100 % du har det anstregt med pulver. Det har jeg også. Derfor røg det også ud, da jeg ville på striks LCHF og de er jo sødet med alt muligt, så jeg var bange for, at det også påvirkede mit blodsukker/insulinproduktion. Jeg oplever dog at min postworkout-shake giver ro på kroppen - aminosyrer og lidt carbs til de tomme depoter. Derved kan jeg klare sutlen frem til aftensmaden er klar på bordet. Hvis du ikke vil investere i pulveret og har mulighed for at spise noget andet protein + carbs (se evt. Janes kap. i Mæt & Slank om træning) inden for 30 min efter endt træning, så ville jeg gøre det. Jeg kan bare ikke nå hjem til mit køleskab på 30 min., så flyende proteiner + lidt carbs er min løsning. Jeg var ellers begyndt med 2 gulerødder også, men dem har jeg prøvet at ofre på den strikse LCHF.
   Håber, det måske kan hjælpe dig lidt videre.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. flyende = flydende ;)
   Desuden skal de proteiner og carbs lige efter træning være uden low fat, da fedtet vil sænke optagelsen (af proteiner og carbs) i de tomme glykogendepoter i dine trætte muskler.

   Slet