onsdag den 5. juni 2013

usa part I: lækkerier i kufferten


I går landende vi igen i lille Danmark efter en fantastisk ferie i USA - intet mindre end fantastisk faktisk. Det har været den mest befriende rejseform at være på roadtrip og kunne køre ud på nye eventyr helt efter lyst og humør hver dag igennem en hel måned. Det har oversteget alle forventninger og vi havde slet ikke lyst til at skulle med flyet hjemad (læs: 15 timers rejse er heller ikke lige noget, der trækker). 
Jeg ville gerne et skønt billedeindlæg, men dem har vi slet ikke styr på endnu. Det nye kamera er fyldt med over 3000 billeder, så I skal nok se meget mere (læs: når nu det mest blev til madbilleder på IG). I får dog lige et lille indlæg, om de lækkerier, vi fik plads til i kufferterne (læs: der måtte dog lige pakkes om, for at spare overvægtsbetalingen i San Francisco Airport).
Jeg blev meget overvældet af Whole Foods supermarkederne derovre, som vi efter første besøg fandt frem til flere gange. De er fyldt med gode og en stor andel økologiske råvarer, samt alverdens helsekost. Desuden er der alt det på hylderne, som vi herhjemme stort set kun kan købe i helsekosten og til en lavere pris.


Nu er der så flyttet Steviadråber med vanillesmag ind i mit køkkenskab sammen med et stort glas kokossmør, pekan-/cashewnøddesmør, Cacao Bliss (kokos-/kakaosmør med sødning og kakao, som blev testet på kanelomeletten til morgen, mums!) samt et halvt kilo pekannødder (læs: pga. den fordelagtige pris derovre, ca. 45 kr.)


Desuden måtte yndlings hot saucen, Cholula, med hjem. Den røg på morgenæggene hver morgen, mens vi var derovre. Og flere smagsvarianter fristede i supermarkedet.


Sidst men ikke mindst fik jeg prøvesmagt en hel del varianter af de meget omtalte QuestBars, som er på hylderne i butikkerne med sports-tilskud. De blev besøgt ad flere omgange og der kom en kasse af favoritterne med smag af kanelsnegl med hjem, bare fordi. Jeg er vild med ideen om så få ingredienser som muligt (læs: listen på bagsiden er noget kortere end for konkurrenterne ved siden af på hylden) og smagen er ganske udemærket, selv om flere af smagsvarianterne har en lige lovlig saltet smag.

Det var lige lidt nyt herfra, hvor den står på 'jetlags-behandling' og v-a-s-k-e-t-ø-j i lange baner. I morgen vender hverdagen desværre tilbage, så dagen må udnyttes og nydes.
Håber, I nyder grundlovsdag/fars dag?

18 kommentarer:

 1. Velkommen hjem - dejligt at i har haft en fantastisk tur.
  Sikke gode lækkerier i fik med hjem, jeg blev også virkelig solgt til Whole Foods, og ville nærmest give min ene lillefinger for at have sådan en i nærheden.
  Glæder mig til at læse mere om jeres tur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi,
   Mange tak - det var en fantastisk ferie.
   Også mig - send lige det koncept til lille DK, tak.
   Jeg skal nok blogge endnu mere, når tiden lige bliver til det.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Velkommen hjem, søde Sveske. Din blog har været savnet! Skønne lækkerier der er kommet med hjem. Glæder mig til at få et glimt af jeres eventyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Jonna.
   Der kommer glimt snarest - billederne skal bare lige... Det er en større omgang og mangler også lige at lande helt fysisk (vågner meget tidligt i disse dage) og mentalt.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Jeg er helt enig Whole Foods kan man kun forelske sig i, hvis man er madblogger. Det er et eldorado af skønne råvarer :-) Nu ærgrer jeg mig blot over, at jeg ikke tænkte på at købe kokossmør, da jeg var i USA for to måneder siden *argh*

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Piskeriset,
   Lige præcis - ville gerne have sådan en i nærheden herhjemme i lille DK. De helsevarer må da flytte ind på hylderne i supermarked en dag...
   Det var også ret tilfældigt, at jeg faldt over kokossmøret. Havde lige tømt min første bøtte hjemme - og det er bare lækkert (læs: kan spise det direkte fra bøtten), så nu skal flere opskrifter afprøves.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Ser lækkert ud-
  De peannødder min søde stedfar havde med hjem er forlængst forsvundet;)
  Han sagde som ex amerikaner at han var chokeret over hvor meget bras alm amerikanere købte og hvor meget han skulle se sig for ( tilsætningsstoffer i mælk og creme fraise fex) samtidig med at de havde så mange spændende og billige produkter i WF og på farmers marked.
  Velkommen hjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,
   Det er virkelig også en udfordring at opdrive andet end fatfree og 0 % fat produkter i mælkekøleren derovre. Produkterne er jo så fyldt med en masse andet. Og vi var også i flere supermarkeder stort set uden frisk frugt og grønt, men med flere gange med køleskabe med micro-mad - føj, siger jeg vare. Farmers marked var også lige noget for mig, men kærestens indkøbstålmod blev sat på prøve...
   Mange tak.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 5. Hej Sveske og velkommen hjem!
  De der hot sauces ser bare for gode ud.. men OH MY Cinnamon rolls - det lyder bare for lækkert, det er lige før jeg ville være ligeglad med hvad der i .. drømmer om sådan en til morgenkaffen fra nu af :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Mange tak.
   De er vildt lækre de saucer, selv om den i lime-udgaven er tilsat sukker. Så nyder jeg bare de andre varianter, mens kæresten får lime-chili. De QuestBarer er også rykket ind i mine tanker - og kanelsmag er bare altid en vinder. Beklager jeg har sat den på din nethinde fra nu af. Du må drysse kanel i æggemælken eller lave en kanelomelet, hvis der ikke skal investeres i en kasse Quest ;-P
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 6. Velkommen hjem! Ja, du kan tro, du har været savnet:)
  Og jeg kan kun tilslutte mig alle de andres begejstrede tilråb til dine indkøb! Øj, hvor ser det bare lækkert ud...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rosa,
   Ih, hvor er det bare dejligt at høre, jeg har været savnet herinde. Glæder mig så meget til blogge-tid igen.
   Ja, der blev heldigvis plads til lidt lækkerier - de vejer bare så meget sådan nogle glas med nøddecemer og lignende. Kunne have købt meget mere... men vi slap for overvægtsbetaling (yay!)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 7. Hej frk. Sveske.
  Velkommen hjem!
  Lækre sager, jeg tager på næsten samme roadtrip med kæresten på mandag :-)
  Så jeg glæder mig til at få ligeså lækre varer med hjem :-D
  Kh
  Mette
  www.ensunderehverdag.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette,
   Hvor skønt - hav en fantastisk tur derovre.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 8. Velkommen hjem! :) Dejligt at I havde en fantastisk tur - glæder mig til at læse mere om den. Du har bestemt været savnet herinde :D

  kh ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida,
   Mange tak, det var en skøn ferie.
   Ja, der kommer løbende indlæg om vores tur.
   Dejligt at være tilbage og høre, I har savnet mine indlæg.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 9. Måtte lige tjekke hurtigt ud med tips til shops..
  Skal derover (igen) lige om lidt, men denne gang på den anden side af landet .... og vil da lige prøvesmage et par ting.

  Selv har jeg tænkt at tænke mig lidt om, men jeg SKAL også smage nogle af alle de grimme ting (igen) og så rigtigt op på hesten når vi kommer hjem igen.

  Tak for kigget :D Forstår godt hvis I nød det derovre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annika,
   Snyd med snyd på, gid det var mig, som skulle derover igen. Jeg sukker i den grad efter ferie i denne tid.
   Det er altid en balancegang med kosten, når man er ude. Men der er bare mange mange fristelser 'overthere'.
   Rigtig god tur.
   KH
   - frk. sveske

   Slet