søndag den 9. juni 2013

usa part III: Sequoia & King's Canyon


På dag syv besøgte vi endnu en nationalpark eller det vil sige, faktisk to parker, som ligger lige op og ned af hinanden og heldigvis kun kræver en entrébillet. Sequoia & King's Canyon nationalpark byder på endnu mere skøn og vild natur. Der er en del køretid mellem de enkelte 'must sees' i parkerne, men vi nåede det hele på en dag, selv om det også blev til en del tur/retur-kørsel.
Vi lagde ud med den lange tur ud til King's Canyon, som ligger nordligst. Fra Grant Grove Village er der en times kørsel hver vej, men synet smukt.

King's Canyon

På returen var vi ved vandfaldet Grizzly Falls, som dog er noget mindre end de vandfald, vi netop havde oplevet i Yosemite. Lyden af det brusende vand er dog ikke at kimse ad. Jeg elsker det. Brusende floder og vandfald er bare noget af det mest afstressede.

mig ved Grizzly Falls

Tilbage i Grant Grove Village var det igen tid til at se store træer. Nemlig General Grant Tree, der er kåret som USA's juletræ. 

General Grant Tree

Sequoia-træerne er meget specielle, da deres bark ikke indeholder så meget harpiks og de derfor brænder dårligt. Desuden er de i stand til at reparer sig selv indefra. De to faktorer er med til at øge deres chance for overlevelse i skoven, hvor der med jævne mellemrum er skovbrande. Vi så mange træer med sorte aftegninger af flammer opad. Derudover flere som har helt udhulet og dog stadig i live.

mig i et af de hule træer

Sequoia kæmper...

Længere sydpå måtte General Sherman Tree i Giant Forest også besøges. Det træ har en livvidde over 30 meter og flere grene med livvidde på 2 meter(!!!)

General Sherman Tree

kæresten & jeg foran General Sherman

Parken byder også på tunneltræet, Tunnel Log og Moro Rock. Moro Rock byder på 360 graders udsigt og er en helt unik oplevelse, som dog 'koster' 400 trin opad ;-)

Tunnel Log

trapperne til Moro Rock

kæresten & jeg på toppen af Moro Rock

the view, Moro Rock

Crystal Cave er parkens drypstenshule og den skulle være en af Sierra Nevada-bjergenes smukkeste, se bare billederne (læs: desværre taget uden blitz, som vi glemte i bilen).

Chrystal Cave
Sequoia nationalpark bød sidst men ikke mindst på mere dyreliv. Nogle havde endda forvildet sig helt ind på parkeringspladsen og så ikke ud til at lade sig skræmme af os i bil.

en lille bambi

Heldet var også i denne park med os og vi så endnu en lille bjørn - endda i to omgange, så der blev knipset masser af billeder af den lille fyr.

bjørn spottet i Sequoia NP

bjørnen går på line

Da vi forlod parken sidst på dagen begyndte mørket at falde på og vi kunne nyde de skønne solnedgang på vores videre færd.

smukke farver i solnedgangens skær

to be continued...

4 kommentarer:

 1. Smukke, smukke billeder. Glæder mig til flere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane,
   Der skal nok komme mange flere, selv om vi stadig mangler at sortere en del... Jeg laver løbende indlæg fra den skønne ferie mellem alt det andet herinde.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Sikke nogle smukke billeder. Må lige undersøge, hvor parken præcist ligger. Skal selv til USA meget snart. Og det ser jo helt fantastisk ud her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine,
   Naturen er fantastisk i både Yosemite og Sequoia NP, så det må du helt sikkert planlægge at besøge, hvis turen går til Vestkysten.
   KH
   - frk. sveske

   Slet