tirsdag den 18. juni 2013

usa part VII: om at spise (eller ikke) lchf-kost i USA

burger & fries

Da jeg tog hjemmefra i starten af maj for at nyde en måneds ferie sammen med min skønne kæreste i staterne, havde jeg været sukkerfri i næsten en måned. Om jeg rundede en måned kan jeg ikke huske, det var jo ferie. Dog vil jeg sige, at 'nej tak' til sukker hang ret godt ved de første par uger. Jeg forsøgte efter bedste evne at holde 'sukkermonstret' nede ved ikke at fodre det for meget, MEN enhver ved (læs: i hvert fald enhver sukkersensitiv eller -afhængig), at mere vil have mere. Derfor tippede bøtten så småt som ferien skred frem. Jeg mener dog ikke, at jeg bare gav frie tøjler - og dog, kan man måske hævde, når aftensmaden bliver Ben & Jerry's meget syndige og sukkerfyldige is.

M&M's coconut... smager af bounty...

en gammel kending i nye PB-klæder :-P

B&J icecream

QuestBars

Nøj, jeg har spist mange M&M's og smagt flere varianter af Ben & Jerry's (læs: men de findes jo også kun derovre - another excuse for my behavior..) i løbet af de fire uger. Jeg har trøstet mig med, at jeg på træningssiden også gennemført mine to challenges. Jeg vidste nemlig på forhånd af det med træning på farten nok ville glippe (læs: særligt når kæresten var helt ude af sin rutine grundet blindtarmsoperationen), så der var en 30-days abs- og squat-challenge med i kufferten.

morgenmad, Jack n' Jills, Beverly Hills

morgenmad, The Breakfast Club, Seaside/Monterey Bay (Highway 1)

morgenmad, The Hollywood Café, San Francisco

morgenmad, Broken Yolk Café, San Diego
(MAN V FOOD)

Den anden side af kulhydraterne er jo alt det, som bliver til sukker, når det indtages - brød og andet stivelsesholdigt. Disse kostelementer har jeg bevæget mig udenom efter bedste evne. Der er blevet flere burgere uden bolle og en enkelt i glutenfri bolle. Pandekager (læs: bortset fra en enkelt og en glutenfri) og vafler blev valgt fra. Det er heldigvis nemt, når ægge-alternativerne står i kø på menukortet til morgenmad. I starten bestilte jeg blot morgenmenuerne med de medfølgende kartofler og brød, men levnede det hver gang. Derfor blev det til sidst fravalgt ved bestilling, så de ikke bare ryger ud, når min tallerken går ud med store mængder rester (læs: hvilket er meget atypisk derovre, hvor alle rester tages med hjem i en doogiebag - jeg tænker bare, måske portionerne er for store?). Desuden har jeg fået min andel af tortillachips, da de bare hører til, når der er mexicansk på menuen - i hvert fald for mig. Mexicansk kan dog bestilles/ spises uden tortilla-pandekagerne, selv om det også glippede et par gange...

aftensmad, Izzy's Burger Spa, Lake Tahoe

aftensmad, Hash House a go go, Las Vegas
(MAN V FOOD)


aftensmad, Artisan ROAM Burger, San Francisco

aftensmad, Whole Foods

aftensmad, supermarked

aftensmad, BLACK ANGUS, Valencia (L.A.)

Der er ikke mange frokostbesøg på restauranter, da vi i første uge investerede i en køletaske og handlede ind til frokost 'on the go' - det var et hit, så var der altid et godt, sundt og mættende måltid eller en snack på køl.


Intentionerne har været gode og mange gode vaner har trods alt slået igennem i mine valg derovre. Grøntsagsbakker med dip til aftensmad og burger uden bolle er ikke helt ved siden af, hvis man tænker i LCHF-baner. Jeg er overbevist om, at det har holdt vægtøgningen begrænset. De søde sager er blevet nydt og nu må sukkermonstret igen tæmmes og diverse cravings slukkes med en god, fed LCHF-kost.

Læs mere om vores roadtrip i USA her:

usa part VI: Phoenix - San Diego
usa part V: Lake Mead - Hoover Dam - Grand Canyon
usa part IV: Las Vegas
usa part III: Sequoia & King's Canyon
usa part II: Golden Gate Bridge - Lake Tahoe - Yosemite
usa part I: lækkerier i kufferten

10 kommentarer:

 1. Kæft, det ser ellers godt nok lækkert ud!

  Jeg tror også jeg ville have smagt mig igennem de søde sager på en tur derover. Det er jo lidt en del af gamet, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane,

   Jo, sådan havde jeg det også. Forsøgte med god basis i hovedmåltiderne og ellers blev der nydt lidt af alt det, som kun findes derovre (læs: og det er vist meget godt).

   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Ha ha det er simpelthen for sjovt Sveske - de billeder du viser både på slik og mad er præcis efter min smag - jeg mener hvis det ingen konsekvenser ville have -var jeg gået efter selv samme produkter;0) hallo m&m ´s med kokos og twix med cookies <3 oh my - godt at USA er langt væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Det lyder som om at vi deler den søde tand og præferencer, når den må tilfredsstilles. Jeg er også glad for, at netop de søde sager er langt væk nu. Det tog dog lige nogle dage at slippe den sukkerdjævel, for jeg har også favoritter, som desværre fåes overalt herhjemme :-( Nu er jeg heldigvis på dag 4 uden sukker og der er skruet op for fedtet. Æggemælken hold mig dog kun mæt til kl. 11, men måske rimeligt, når jeg spiser/ drikker morgenmad kl. 6.20? Der måtte nu suppleres med the m/ kokosolie. Kroppen skal vist lige finde ud af alt det fedt, synes ikke min mave/ fordøjelse er helt tilfreds - oplevede du noget af den art?
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Hej sveske fra 6.20 til elleve er da rigtig godt gået , det er 5 timer - ganske tilfredsstillende. Jeg selv oplevede kun positiv effekt ved alt det fede , tror min krop har haft godt af mindre kød. efter en uge kørte fordøjelsen like a clockwork og har gjort det lige siden... hver gang jeg spiser for meget kød får jeg mave ballade og hvis jeg bliver for glubsk med fedtet får jeg halsbrand og er mæt i endnu flere timer end ellers.. godt du har lagt afstand til det søde djævel - farligt bekendtskab ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Du har måske ret, men havde regnet med frem til min frokost. I dag har jeg husket mit HUSK-tilskud og olieshot, så må vi se, hvor længe mætheden holder i dag.
   Jeg har aldrig spist meget kød, så derfor synes jeg også ketose-kost burde passe mig godt. Min fordøjelse er dog røget ud af den gode rytme de sidste dage, men mon ikke den bare lige skal tilvænnes?
   Jeg havde en smule tendens til kvalme i går og mit har samme følelse i kroppen som ved lavt blodsukker - giver det nogen mening?
   Ja, sukker er en djævl og skal bare ikke være i mit liv - i hvert fald ikke i dag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Hej.

  Er med glæde begyndt at læse din blog, meget inspirerende. Men for pokker da, hvor begynder mundvandet at løbe ved dine madbilleder fra USA :) Flot at du har kunnet spise så meget efter LCHF principperne.

  KH. Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene,
   Sikke en dejlig hilsen at starte dagen med herinde. Det varmer altid, når der kommer nye læsere til. Dejligt, du kan finde noget inspiration herinde og velkommen ombord.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 5. det ser da ellers lækkert ud ;-)
  Er de der quest-bars gode? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej AJ,
   Det var lækkert og jeg er blevet ret glad for QuestBarerne. Det er i hvert fald en god erstatning for de traditionelle proteinbarer, som er fyldt med en masse, man ikke kan udtale.
   KH
   - frk. sveske

   Slet