tirsdag den 25. juni 2013

ugens træning #49

mandag: 5 + 15 min. cardio. 45 min. styrketræning af ryg/ bryst/ biceps/ triceps

tirsdag: 5 + 15 min. cardio. 55 min. styrketræning af ben/ skulder/ mave

onsdag: hviledag

torsdag: morgen 25 min. cardio med C25K (uge 1, dag 2) + 15 min. powerwalk

fredag: 5 + 15 min. cardio. 45 min. styrketræning af ryg/ bryst/ biceps/ triceps

lørdag: 5 + 15 min. cardio. 70 min. styrketræning af ben/ skulder/ mave

søndag: morgen 30 min. cardio med C25K (uge 1, dag 3)

Hermed er en gammel kending tilbage... Jeg er nemlig igen kommet tilbage på træningsbænken. Det har dog holdt lidt hårdt i ugens løb, da energien har svigtet mig en smule på grund af mit meget lave kulhydratindtag, tænker jeg. Det blev dog bedre sidst på ugen, så jeg håber den ændring er kommet for at blive og fortsat udvikle sig i den retning.

Kan jeg blive en løber?
Nu forsøger jeg mig i hvert fald med den gratis C25K-app fra Zen Lab. Jeg har aldrig løbet - ud over de tvungne løbeture i min skoletid. For at komme i gang er det vist meget godt med an guide i ørerne - det har jeg i hvert fald sat pris på her i uge 1 (læs: ellers havde jeg nok opgivet løbeintervallerne langt tidligere end guiden dikterer). Mit løb er dog meget tungt, så skinne-/ underben syrer hurtigt til. Efter dag 1 var jeg også øm, men gudskelov ikke noget, der endnu har sat sig som betændelse. Knæene er også med mig so far. Jeg tager lidt en tur ad gangen og håber, løbet og jeg selv bliver lettere som ugerne går...
Det skal lige siges, at jeg ikke har planer om halvmaraton eller lignende, men kan jeg godt komme til at løbe 5 km vil det være en STOR sejr og jeg er lidt tiltrukket af den frihed det giver af træningsmuligheder - løb er jo bare i tøjet og ud af døren.

I fitnesscentret har jeg skrået ned på cardiodelen for at fokusere på styrkedelen. Desuden kører jeg kroppen igennem over to dage (læs: 2-split), så jeg gerne skulle komme over alle muskelgrupper to gange på en uge. Mit tidligere program krævede fem-seks styrkedage og kom kun igennem kroppen halvanden gang på en uge. Træningen skal lige have lov at komme i gang igen - det gamle program er en fordel, når der virkelig løftes tungt (læs: her foretrækker jeg en makker), så der er meget ømme muskler, der kræver flere hviledage, inden den muskelgruppe trænes igen. Hovedreglen er jo, at man ikke må træne på en øm muskel (læs: kan være svært at overholde), da den så ikke er færdig med at restituere/ genopbygge sig selv.

God træning!

6 kommentarer:

 1. Rigtig fornuftig 2-split i mine øjne :-) Jeg kører selv fullbody 2-3 gange i ugen, men har ofte overvejet at begynde på 2-split, da jeg især synes, at det er hårdt at træne skuldre, bryst og biceps samme dag :)

  Du kan sagtens blive løber. Tag det fra en som ALDRIG havde troet, at hun kunne blive det. Jeg startede med løb for lidt over 2 år siden, og da jeg startede, var jeg ved at blive slået ihjel flere gange på min daværende 3,4 km rute. Nu er jeg helt afhængig af løb, og i lørdags løb jeg min hidtil længste distance - 16 km på 1 time og 33 minutter :o) Det lyder simpelthen mærkeligt i starten, når folk siger, at de kan være glade for at løbe - men tro mig, det kommer lige pludselig!

  KH Caroline

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Caroline,
   Jeg er også allerede glad for den 2-spilt, så det bliver jeg i hvert fald ved de næste par uger.
   Mange tak for tiltroen i løbeprojektet. Sejt at høre din historie - flot, du er rykket så langt.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Du er så sej med al den træning søde Sveske!! Ville ønske jeg var bedre til det med at løfte tungt, men du har ret i, at det lidt kræver, at der er nogen til at presse én.
  Jeg er helt sikker på, at med din vilje og dit gå-på-mod, så løber du nemt fem kilometer, når programmet er overstået :-)

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine,
   I lige måde da! Ja, styrke er bare sjovere med en makker, så man kan løfte max - men jeg må jo gøre det bedste på egen hånd.
   Tak, jeg håber, du får ret. Nu har jeg i hvert fald taget hul på uge 2 i dag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Fornuftigt sats det med at skære ned på cardioen og satse på musklerne ,har gjort det samme her de sidste par måneder med gode resultater - især i ketosen har jeg fået ekstra muskel kraft :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Ja, det har jeg længe gået og taget tilløb til, da cardioen altid har været min afhængighed - men det bidrager ikke til ekstra styrke og slet ikke muskeltilvækst.
   Jeg venter stadig lidt på energien, men hænger i og glæder mig bare til mere nøjagtige ketogenmålinger.
   KH
   - frk. sveske

   Slet