mandag den 17. juni 2013

maddagbog vol. XVII: sukkerfri dag 1 og jagt på ketose

morgenmad (kl. 7.45):
røræg med lidt fløde, Hanegal grillpølse, champignon, 
tomat, cheddar & hot sauce


frokost (kl. 13.00):
spinatomelet med sprød ost og fyld af champignon, cheddar & Hanegal brystfilet

eftermiddag (kl. 15.30):
en kop Yogi tea med 1 tsk. kokosolie


aftensmad (kl. 18.40):
kyllingedeller med basilikum, cheddar & soltørret tomat, aioli og blomkålscouscous


aftensnack (kl. 20.45):
vanilleflødeis og jordbær

Det var hvad jeg spiste i lørdags. Har igen forsøgt at tage skeen i den anden hånd. Sukkeret skal ud og jagten på ketose er gået ind. Jeg føler mig dog meget vaklende i forhold til optimal ketose-kost og jeg er 'bange' for forbud. Jeg har lagt ud med fokus på fedt og begrænsning af nødder og frugt. Disse skal muligvis udelukkes totalt, men en dag ad gangen ikke. Hovedmåltiderne suppleres i hvert fald med mayo, fed creme fraiche, fløde og ost.
Jeg kommer nok til at dele flere maddagbøger i den nærmeste fremtid og så skulle de der ketose-sticks gerne blive lilla med tiden ;-)
Har du erfaringer med gode ketosefremmende måltider eller snacks, så må du meget gerne give lyd. Jeg mangler virkelig input til en 'fed' madplan.

God mandag til jer derude ;-)

8 kommentarer:

 1. Jamen jeg har input. Der skal jo en del fedt til. Teen med kokosolie er rigtig god. Tag evt. et par stykker af dem i løbet af dagen.

  Dine måltider ser små ud ift. mine. Jeg ville hverken kunne holde mig mæt på morgenmad, frokost eller aftensmaden. Måske har du noget olieshot sammen med morgenmaden? Til frokosten ville jeg tilføje en stor klat mayo og aftensmaden ville jeg nærmest fordoble - ha ha... Jamen, det mener jeg.

  En anden nem måde er at få fedt fra kødet, men du er jo ikke den store kødspiser, vel? Kunne de magre kyllingedeller og kyllingebrystet måske byttes med noget kylling med skind?

  Nogle af svenskerne siger nogle gange, at du skal spise den mængde fedt, som du selv synes er "meget". Og så skal du fordoble den. Det er nok ikke helt skævt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane,
   Tusinde tak for input! Det er fantastisk med lidt hjælp...
   Jeg får olieshot om morgenen også, men ellers har du ret, mine måltider er ikke så store og fedtmængden kom alt for lille.
   Aftensmaden blev dog lidt større, men kun mere af det grønne - her skulle mayo'en nok være skruet op også.
   Jeg er ikke god til kylling med skin, desværre, så det må blive mere fedt ved siden af! Mine kødvalg er desværre ret begrænset, så derfor tiltrækker ketosens lave proteinindtag mig også (selv om det strider mod alt andet, jeg har forsøgt mig med + den kost min kæreste spiser). Holder du dig også til 1 g protein pr. kilo kropsvægt?
   Hellmann's mayo er vel heller ikke helt god, når den ikke er 100 % sukkerfri?! Bummelum bum...
   Er mayo'en den bedste fedtkilde ved siden af? Ost indeholder jo en del protein, men er ellers min fede favorit.
   Tak for hjælpen.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Jeg spiser hellmanns mayo, trods sukker. Det er trods alt minimalt. Ellers har Irma en øko-mayo med mindre sukker i. Mayo er jo fint, men det er måske knap så fint, hvis det er den eneste fedtkilde. Suppler med pestoer, kryddersmør og kokosolien og kokosmælk i maden og i teen. Spiser du fisk? For så er laks og makrel jo oplagte.

   Jeg spiser lidt mere protein end 1 g pr. kilo kropsvægt, og det kan jeg fint og stadig være i optimal ketose. Jeg synes, tallerknen konflikter med min fornuft, når proteinmængden bliver for lille og fedtmængden for stor. Men det er nok bare noget, jeg skal ryste af mig ;-)

   Æggemælk med godt med fedt i er en god og nem måde at skyde fedtenergiprocenten på dagen opad, som Xenia også er inde på. Det mætter helt vildt - hvis der er fedt nok i selvfølgelig!

   Slet
  3. Hej igen Jane,
   Dejligt med dine input. Giver mig mere mod på processen...
   Så bliver jeg nok på Hellmann's og må supplere med andet - mælkeprodukterne vælges fra pga. laktose og protein eller?
   Det store fedtmængde konflikter også hos mig... Men håber gevinsterne ved ketose kan omvende mig på den front.
   Er desværre ikke den store fiskespiser, så må finde andre muligheder.
   Æggemælken afprøves snarest og jeg er spændt på smag og mæthed.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Har du fået prøvet æggemælken endnu? Ellers synes jeg bestemt, du skal prøve den. Nu har jeg jo ikke selv så stor erfaring med lige netop ketose, men æggemælken (fx i chai eller kakao-udgave) må da være ret optimal der. Jeg drak fx en i morges og det holder mig oftest mæt helt til frokost - så der er klart noget om det! Og så er det også nem morgenmad, synes jeg! :D

  Jeg glæder mig til at høre mere om dit ketose-eksperiment - det lokker jo mere og mere ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Ja, æggemælken er på listen - det må blive i denne uge, at jeg kaster mig ud i den. Og nok i kakao-udgaven, da jeg ikke drikker kaffe.
   Der skal helt sikkert nok komme mere, for de strimler må da kunne farves lilla...hehe...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Æggemælk ligesom de to andre siger - hyper effektivt mættende og godt til ketosen - men de der fedt chokolader med kokosolie jeg har på min blog eller kokoskuglerne de er også gode ketosefremmende mellemmåltider :0) avokado og frisk kokos og gode boostere!

   Slet
  3. Hej Louise,
   Dagen i dag er startet med en æggemælk i kakaoversionen, da jeg ikke drikker kaffe. Den kunne godt blive et morgenmadshit - jeg var så ivrig efter den, at jeg glemte alt om mit olieshot og fibertilskud, så nu må se, hvordan det går med mætheden. Har heldigvis tanket kokosolie til mine kopper med the i løbet af arbejdsdagen.
   Jeg må have afprøvet de chokolade og kugler - det er helt sikkert. Avocado er røget med til frokost på din opfordring.
   Tak for input.
   KH
   - frk. sveske

   Slet