onsdag den 26. juni 2013

usa part X: San Francisco - Alcatraz


På dag 23 var vi tilbage, hvor det hele begyndte. I San Francisco skulle resten af dem skønne ferie blot nydes. Det viste sig at være et godt valg - San Francisco var nemlig den storby på ruten, som vi faldt mest for. Den er nogenlunde nem at finde rundt i og komme rundt i i bil med dens parallelle, ensrettede gader. Dog i meget bakket terræn med stejle stigninger.

Vi kørte af Highway 82 fra San José ind til byen, så vi kom igennem de meget forskellige forstæder. Desuden kom vi forbi kirkegården for faldne militærfolk i South San Francisco. Det var et vildt syn og i anledningen af Memorial Day var de mange mindesten pyntet med Stars and Stripes.

Golden Gate National Cementery

South San Francisco sign i det fjerne

San Francisco forude...

På vores vej til centrum af San Francisco kørte vi også igennem homo-forstaden, Castro, hvor det vrimlede med regnbuefarvede flag. Ingen tvivl om pladsen til diverse seksuelle præferencer i det område, som nedenstående vægmaleri også symboliserer.

vægmaleri i Castro

shopping
Den første eftermiddag, fremme ved Market St., besøgte i shoppingcentret Westfield. Westfield er et kæmpe shoppingcenter med mange kendte mærkevarer butikker. Vi besøgte centret flere gange og fik også brugt penge derinde ;-) Desuden besøgte Union Square - et kæmpe shoppingmekka i centrum, hvor alle de store mærkevarer er samlet i gaderne omkring pladsen. 
De lækre Whole Foods Markets ligger der også flere af i centrum, men udvalget var en smule mere skuffende end de Whole Foods vi havde besøgt tidligere på turen. Vi besøgte derfor Whole Foods i Berkeley, for at shoppe lidt lækkerier med hjem. 
Skal der købes elektronik med hjem, vi jeg anbefale de store Best Buy-butikker, som både er at finde i centrum og udenfor, hvor de store butikker ligger samlet. Den sidste aften på vej til hotel nær lufthavnen fandt vi desuden en kæmpe boghandler i sådan et shoppingområde og jeg fik købt flere titler fra min læseliste med hjem til en billig penge.
Skal der købes kosttilskud eller måske de lækre QuestBars, er GNC Stores også at finde i disse shoppingområder.

overnatning
Vi havde på forhånd booket overnatning nær Union Square på White Swan Inn i weekenden inden hjemrejse. For de første par nætter var vi meget heldige at finde et meget lækkert motel, Seaside InnLombard St. Fordelen ud over de lækre nyistandsatte værelser, var her prisen og muligheden for gratis parkering uden for døren.

Seaside Inn

Der var desværre ikke mulighed for en tredje nat, så den tilbragte vi på det ganske udmærkede America Best Value Inn Golden Gate længere nede ad Lombard St. 
På White Swan Inn fik vi et lækkert blomstret værelse i ægte engelsk stil med pejs på værelset. Prisen her var også en helt anden (læs: her spiller weekenden også ind), men inkluderede en sparsom morgenmadsbuffet samt fri vand og sodavand på værelset. Parkeringen var mod betaling, men valet parkering, så vi blot skulle 'bestille' bilen, når vi havde behov for at benytte den - det er altså luksus.

vores værelse på White Swan Inn

White Swan Inn

mad
Vigtigt punkt for en madblogger. Vi benyttede os som på hele turen flittigt af tripadvisor, for at besøge de bedst anbefalede restauranter. Fra besøget i San Francisco huskes særligt morgenmad på Hollywood Café og Dottie's True Blue Café (læs: i meget snusket kvarter med mange hjemløse), burger hos Artisan Roam Burgers - lækre burgere af gode råvarer, aftensmad hos Ruth's Chris Steakhouse og kæmpe is hos The Olde San Francisco Creamery Co. Sidstnævnte er endnu et af de steder, som Adam fra Man v Food har besøgt for at tage The Kitchen Sink Sundae Contest op. Det er lige otte kæmpe kugler is plus diverse toppings, som skal spises på under 30 minutter. Vi nøjedes dog med tre kæmpe kugler og lækre toppings som en frokost.

morgenmad på Hollywood Café

morgenmad på Dottie's True Blue Café

burger i salatwrap på Artisan Roam Burgers

skøn steak med lækkert tilbehør på Ruth' Chris Steakhouse

kæmpe is på The Olde San Francisco Creamery Co.

must sees
Du kan ikke besøge San Francisco uden at lægge vejen forbi Golden Gate Bridge og Alcatraz. Derudover rummer byen andre oplevelser, som jeg mener er et besøg værd - Filbert St., som er byens stejleste gade og det siger ikke så lidt i en by fuld af stejle stigninger - Lombard St., den mest snoede gade med otte hårnålesving, China Town og søløvernes Pier 39.

Golden Gate Bridge

Filbert St.

vores Chevy op ad Filbert St.

mig på Filbert St.

Lombard St. - den mest snoede gade

indgangen til China Town

søløver på Pier 39

Alcatraz
Søndagen inden hjemrejse besøgte vi fængselsbetjente Alcatraz. Vi tog den guidede tur rundt i fængslet og fik dermed fængslets historie fortalt af tidligere indsatte, mens vi bevægede os rundt hele fængslet. Ud over fængslet var det mest af øen lukket for publikum, så vi tog efterfølgende retur efter godt to timer.

Alcatraz

outside Alcatraz

inside Alcatraz 

en af de mange celler

skøn udsigt til San Francisco fra Alcatraz

Derudover er det værd at nyde storbystemningen...

her føler man sig meget lille...

charmerende ældre bygninger
med udvendige brandstifter

smukke huse - præcis som på film

Det blev enden på en skøn ferie - en hel måned i staterne, som vi slet ikke havde lyst til at ende...

Næste stop Amsterdam - Billund, Danmark.

Har du lyst til at læse mere - de øvrige indlæg om vores roadtrip finder du lige her:

2 kommentarer:

 1. Wauuu for en på opleveren - stort og flot arbejde med tekst og billeder - fedt og lokker til en ferie i det
  USAske :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Det var en på opleveren - det er helt sikkert. En fantastisk en af slagsen. Drømmer også allerede om endnu en tur...
   KH
   - frk. sveske

   Slet