fredag den 15. februar 2013

sund måned: uge 2

Endnu en uge i min 'sund måned' er gået. Den er ikke forløbet helt som ønsket, da jeg har lidt af humørsvingninger og stor chokolade-trang. Måske det skyldes de ekstra søde sager i weekenden, som fortsatte ind i hverdagene. Der skal ikke altid så meget til at fucke op i blodsukkeret, når der er andre faktorer uden fra, som påvirker mig (læs: desværre!). Jeg håber, derfor lidt af de sidste par uge forløber mere glidende.

ro
Det går bedre med at ramme de 8 timer i sengen om natten, men desværre kunne søvnen fortsat blive bedre. Jeg får dog lavet min TFT-øvelse (læs: tankefeltterapi-vejrtræknings-tappe-øvelse) til at skabe ro og afslapning. Jon Gabriel har også været i ørene et par aftener i denne uge ellers er det fortsat min start på dagen på jobbet.
Det der punkt med at finde dagens tre plusser glipper stadig totalt og jeg er altså ikke god til at finde roen mentalt og gå i seng med et smil på læben. Øvelsen skulle jo netop hjælp her, så hvad venter jeg på?

kost
Alt for meget chokolade(!) - den er dog helt mørk eller sukkerfri - og nøddecremer (læs: altså snacks mellem måltiderne, fordi blodsukkeret ikke er så stabilt, som jeg kunne drømme om). Det er dog næsten lykkedes mig at holde fasten fra aftensmad til morgenmad bortset fra en enkelt aften, så der er lige et klap på skulderen til mig selv der. Onsdag aften til torsdag morgen fastede jeg faktisk 13½ time, da jeg røg i en portion pandekager sidst på eftermiddagen og derfor ikke var sulten til aftensmad.
Efter jeg er begyndt at eksperimentere med de grønne smoothies kan jeg mærke, at jeg skal være ekstra opmærksom på at få nok at spise om formiddagen og til middag, så blodsukkerdykket ikke bliver kæmpe om eftermiddagen. Var der nogle, som tænkte FEDT? Det gør jeg i hvert fald (læs: note til mig selv).
Proteinerne er også gode til mætheden og jeg synes det går okay med at få dem på menuen til hovedmåltiderne. Der er også godt med grønt på tallerkenen til frokost og aftensmad de fleste dage, men der er lige det der med at få køleskabet fyldt op... Nogle gange ville det være rart, hvis det skete af sig selv.
Mindfulness i måltiderne er altså gået fløjten, men jeg glæder mig over de øvrige gode og sunde tilvalg, som efterhånden kommer ind i hverdagen.

træning
Her har jeg faktisk følt mig en smule demotiveret. Det skyldes nok lidt, at jeg efter den første uge så fremskridt i og med at væskeophobningerne forsvandt. Denne uge har jeg så ikke mærket den store forskel og humøret har ikke helt været med mig. Derfor gjorde jeg også noget, som sjældent sker i onsdags - sendte kæresten til træning alene og nød eftermiddagen med god samvittighed på sofaen i selskab med pandekager og bloggen ;-)
Det er dog blevet til gode styrketræningspas i hans selskab fredag, mandag og torsdag samt Step ELITE søndag. Dermed fire gange træning, så det er skønt.
Jeg er desuden gået til og fra arbejde onsdag samt en af vejene fredag, mandag og torsdag, så dermed også 'tjek' til det punkt

Bortset fra sukker i min mørke chokolade og mayoen er jeg stadig uden sukker. Jeg røg heller ikke i kærestens bland-selv-slik (læs: total favorit) på bio-daten i lørdags, men der var også et par omgange kage på menuen i løbet af weekenden.
Jeg tager en uge mere og håber, at jeg om et par uge kan dele nogle gode resultater med jer herinde. Det er i hvert fald lykkedes mig at komme helt uden om vægten i denne uge, selv om jeg er nysgerrig(!). Målebåndet har dog været fremme her på halvvejen, men resultatet må I i spænding vente med.

7 kommentarer:

 1. Hej Sveske :-)
  Jeg har ikke så mange kloge ord at sige - jeg vil bare sige, at jeg synes du er sej B-)

  Det der med, at finde tre gode ting om dagen der er gået, er egentligt også et redskab jeg har fået hos min psykolog, men jeg er også suuuuuper dårlig til at få det brugt! Og fordi jeg aldrig husker det, bliver det aldrig en vane. Men det er et super godt redskab, så det må vi øve os i :-)

  Jeg synes faktisk, at det var en super god beslutning, at du blev hjemme fra træningen - hvis man virkelig ikke har overskud eller lyst, så er det tid til en fridag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vikki,
   Mange tak!
   Ja, vi må øve os. Mine tilvalg for måneden har i hvert fald gjort mig mere bevidst og måske det lykkedes at gøre flere af dem til faste vaner over længere tid.
   Jeg vil give dig ret med hensyn til den ekstra fridag - jeg skal dog typisk mærke efter, om træning evt. kunne gøre mig godt, men en dag som i onsdags ville der bare ikke komme noget godt ud af det. Træning er ellers/ nemlig en af den ting, som giver mig energi, når jeg føler mig helt drænet af andre ting.
   I går havde jeg en skøn træning med kæresten og jeg glæder mig allerede til dagens træning.
   God fredag og weekend til dig ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Præcis, det er en hårfin balance, og man skal afveje det sådan ret nøje.
   Da jeg stoppede med at træne i fitnesscentret tilbage i november, var det fordi overskuddet ikke var det. Men ugerne så gik, blev det mere bare en bekvemmelighedsting, og så frarøvede det mit overskud, at jeg ikke trænede.
   Og nu hvor jeg træner hjemme, er energien og overskuddet tilbage igen. Det er svært, det der med, at lytte til kroppen, samtidig med, at man afvejer, hvad man mentalt har brug for, synes jeg :-)

   Slet
 2. Jeg holder med Vikki, jeg synes nemlig også du er vildt sej! Og jeg synes det er så inspirerende at følge alle dine tanker om kroppens "sprog"! Jeg bliver bedre og bedre til at lytte til min krop, og det gør jeg også i kraft af alle dine gode indlæg! Tak for det, Sveske :-)
  Min uge 2 er gået SÅ meget bedre end uge 1. Jeg har holdt vinterferie med ungerne, så der har været masser af tid i forhold til vores travle hverdage. Jeg har fået styrketrænet 2 gange og løbet 3 gange. Og det er SÅ skønt! Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at få trænet mere i hverdagene!
  Kosten har også været acceptabel. (Faldt lige i slikskålen den ene aften, hvor vi var p besøg hos en veninde, men holdt mig til ca 8-10 stk). Jeg har prøvet at holde periodisk faste, hvor jeg har holdt et åbent spisevindue på 8-9 timer. Og det fungerer bare super godt! Men når hverdagen kalder, bliver det noget sværere at få det passet ind, men jeg vil forsøge...
  Jeg sover mellem 7 og 8 timer, men jeg skal simpelthen blive bedre til at komme i seng kl 21 - og så lægge mig til at sove! Jeg har brug for 8-9 timers søvn.
  Vejrtrækningsøvelser og nedskrivning af tre gode ting er ikke-eksisterende... :-/ Men vi har haft Nature Sounds at falde i søvn til, hvilket virker enormt beroligende på mig.
  Hav en dejlig weekend, Sveske.
  Kh Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jonna,
   Selv tak, jeg er vild med al din feed back herinde og på #insta :-)
   Skønt, at din uge 2 er gået SÅ fantastisk! Sender et virtuelt skulderklap herfra!
   Wow! Hvordan klarer du dig med et spise-vindue på 8-9 timer? Jeg har svært nok ved at nå og faste 12 timer. Skulle den øges, må jeg skubbe morgenmad, som jo ellers helt skal indtages lige når man er stået op, hvor ligger dine måltider?
   Jeg er heldigvis god til at komme tidligt i seng til hverdag, men ville gerne holde det bedre over weekenden, men der er kæresten ikke helt enig... ;-)
   Lyder skønt med NatureSounds - kan de købes i iTunes?
   Håber, du har haft en dejlig weekend. Nu tager vi et par gode sunde uger mere! Jeg hepper på dig.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Hej sveske, undskyld mit sene svar. Havde ikke set, at du have svaret tilbage :-) Nå, men mht spisevinduet, så drikker jeg en kop the med grøn the ekstrakt kl 6:30 (og det regner jeg altså ikke som brud på fasten!), jeg skubber min morgenmad til kl 9:30, hvor jeg spiser en stor proteinrig portion. Her er det oftest kød og grøntsager jeg spiser, og godt med fedt. Hvis ikke jeg har spist det hele, så spiser jeg resten kl 11, hvor vi har spisepause på arbejdet. Kl 14 spiser jeg igen en god portion, med masser af grønt, noget protein (typisk en dåse tun eller makrel og et æg) og fedt (oftest mayo). Kl 18 spiser jeg aftensmad - ofte en af dine lækre retter ;-) Og det fungerer virkelig godt for mig! Ikke noget med et slingrende blodsukker i løbet af dagen! Jeg har lyttet til Henriette, som siger, at man ikke skal spise, hvis ikke man er sulten! Og jeg er som sådan ikke særlig sulten om morgenen, men morgenmaden har været god for mig, så mit blod sukker kunne holdes i snor resten af dagen. Men det gør det altså også med de tre store måltider inden for 8-9 timer :-)
  NatureSounds er en møg gammel cd, som vi har købt for ca 100 år siden. Så vi hører den på cd-afspiller ;-) Men jeg ved, at der findes forskellige app's med beroligende lyde og musik.
  Ja, lad os tage et par gode uger mere.
  Hav en dejlig onsdag.
  Kram til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna,
   Det er helt okay, men dejligt du lige fandt forbi herinde.
   Lyder som om, at du har fundet et måltidsmønster, som passer dig ret godt. Jeg er dog altid vildt sulten om morgenen, så jeg vil have svært ved at skubbe min morgenmad, som det er pt. Desuden vil jeg også gerne beholde mine varme æg - og kan derfor ikke tage dem med på job (møder kl. 7). Jeg må prøve mig frem - i denne uge har jeg faktisk lukket de grønne smoothies ude, da jeg er sulten og søger tungere morgenmad + jeg synes, jeg gik mere sukkerkold om eftermiddagen. Jeg satser lidt på, at træningerne bliver kortere, når jeg igen skal selv afsted og dermed kan spise aftensmad lidt før.
   Skøn onsdag til dig også.
   KH
   - frk. sveske

   Slet