onsdag den 13. februar 2013

pandekager uden mælk & mel + test af urtekram crunchy choco
'Pandekagens dag' var egentlig i går, men der var vi på farten hele dagen og der blev ikke tid til pandekager. Jeg blev dog fristet af billederne på instagram og i dag smed dyppelse så sin opskrift på hendes nye blog. Den stod derfor lige i frisk erindring, da jeg kom hjem fra en yderst frustrerende/ drænende dag på jobbet og bare havde chokolade-cravings. Så mens jeg spiste en rest (læs: ja, utroligt nok, lå der en rest af en plade i skabet) mørk chokolade blev der bagt en portion af dyppelses pandekager, mums!
Det er første gang, at jeg bager pandekager med kokosfiber og den første var da heller ikke helt nem at vende. De skal bage til de sætter sig helt, inden de kan vendes. Konsistensen er er lidt mere pandekage-agtig end variationen med fromage frais, som jeg har bagt meget tidligere, som er ret ægge-agtige i konsistensen. Jeg vil ikke sige, at jeg foretrækker den ene frem for den anden - jeg kan lide dem begge. Jeg ved dog at flere gerne vil have en erstatning for den traditionelle med mel/ korn, som ikke er alt for ægge-agtig, så her er denne opskrift god.

pandekager uden mælk & mel
(3-5 stk.)

2 æg
1 dl kokosfløde - den faste del
2 tsk kokosfiber
1 tsk vanillepulver
1-2 tsk sødning - din favorit
et drys salt
kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk alle ingredienserne sammen med en gaffel.
2) Steg i smeltet kokosolie på en varm pande. Lad pandekagen stivne helt på oversiden inden den vendes.


Nybagte pangekager var en oplagt mulighed for at teste en nyhed fra Urtekram, som jeg fladt over i min lokale Netto i går, nemlig 'Peanut butter crunchy choco'. Tanken om at blande kakaopulver i en om gang peanutbutter har faktisk strejfet mig, men det er blevet ved tanken. Nu har Urtekram selv taget initiativet, men(!) jeg foretrækker altså den tradtionelle 'rene' peanutbutter efter at have smagt denne. Det er som om, at hverken kakao- eller peanutsmagen kommer rigtig igennem. Smagen falder lidt i midten af bittert kakaopulver/ carobpulver. Det er i virkeligheden nok sødning, jeg savner til at runde smagen af (læs: siger hende med den hule søde tand).
Jeg har desuden spottet, at Urtekram har lavet en variant med chili - den er jeg nok også nødt til at prøve ved lejlighed - håber virkelig, at der er et godt spark af chili i den ;-P


Velbekomme!

9 kommentarer:

 1. Dejligt du kunne lide dem :) og sikke meget trafik jeg har fået fra din side ;)

  mindre godt med peanutbutteren, den ser ellers så god ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina,
   De var lige, hvad jeg trængte til i går så tak for, at du delte opskrift og jeg håber, det er okay, at jeg har delt herinde?
   Skønt med trafikken i hvert fald. Linker altid til mine kilder.
   Ja, det kan måske skyldes, at jeg havde chokolade-cravings og ventede mere chokoladesmag...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Det er helt okay, satser på det er sådan man gør her i blogland - sådan har jeg i hvert fald gjort ;) du må prøve Anne au Chocolat's version af peanutbutter med chokolade, den ser god ud!

   Slet
 2. Hej Sveske
  Kan kokosfiber udskiftes med husk?
  God dag! - Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte,
   Hvis du har en gule fiberHUSK til bagning eller evt. kører HUSK i en kaffekværn, tror jeg godt, du kan erstatte kokosfiber med den.
   Ellers mandelmel i købeudgaven, som også indeholder mange fibre.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. mmm efter jeg så denne opskrift i går, har jeg hele natten drømt om at skulle spise det til morgenmad i dag:)
  Havde 50g bukoflødeost der skulle bruges, så det erstattede kokosfløden - og var en kæmpe succes! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Det lyder da bare fantastisk. Pandekager til morgenmad er bare en succes!
   Kokosmælken ken nemlig erstattes med hvad man lige har på lager - jeg er bare glad for kokosfløden, da jeg forsøger at begrænse mit indtag af mælkeprodukter...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Har netop spist pandekager ... dog ikke efter denne opskrift ... Jeg laver små blinis med mandelmel ... og har altså lige spist sådan en kold klapsammen-én med choko-peanutbutteren, som jeg købte i dag i Netto på grund af din blog. Du skulle bede om at få provision! Jeg synes nu det smagte FANTASTISK godt:) men kan da godt forstå, at hvis man forventer nutella... så bliver man snydt...
  God dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rosa,
   Det lyder skønt!
   Hehe - det ville da være dejligt med lidt provision ;-)
   Skønt, den faldt i din smag, jeg synes smagen falder lidt imellem to stole, hverken peanutbutter eller kakao/ chokolade... Jeg tror, jeg må prøve at lave peanutbutter med 'ægte' chokolade, som Anne au Chocolat har blogget en opskrift på.
   Dejlig dag til dig også!
   KH
   - frk. sveske

   Slet