tirsdag den 26. februar 2013

appelsin- og chilimarineret rødkålssalat med solbær


Denne opskrift har stået på min 'to try'-liste længe... men det er jo ikke lige sæson for solbær. Skæbnen ville dog, at min mor havde en pose af egen avl frosset ned, som jeg måtte få. Derfor blev salaten så endelig afprøvet i weekenden. Uhm - jeg skal helt sikkert se, om jeg ikke kan sikre mig endnu en portion, når min mor igen har høstet buskene hjemme i haven til sommer. Opskriften har jeg fundet hos Anabell.

appelsin- og chilimarineret rødkålssalat med solbær

ca. ½ øko. rødkål
3 cm rød frisk chili
1 appelsin
1 båd citron
1 stor håndfuld frosne solbær
1 tsk sødning - mere hvis du ønsker en sødere dressing
1 spsk olivenolie
1 håndfuld ristede mandler*

*Erstat evt. med saltede peanuts, som er et rigtig godt modspil til den syrlige salat.

fremgangsmåde:
1) Snit rødkålen så fint som muligt.
2) Skær chilien i små strimler og bland med saft af appelsin og citron samt solbær, sødning og olie til en dressing.
3) Vend rødkålen i dressingen og lad salaten trække et par timer på køl, inden den serveres.
4) Top med ristede mandler eller peanuts lige før servering.



Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Mums, den må prøves... Ligger inde med både solbær og chili. Men ingen rødkål. Kan hvidkål bruges, tror du?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jonna,
      Den er virkelig lækker og nok at fortrække med rødkål pga. farven, men forsøg du bare med hvidkål, hvis du kan gå lidt på kompromis med æstetikken.
      KH
      - frk. sveske

      Slet