onsdag den 6. februar 2013

easy low carb dinner aka 'spaghetti' & meatballs


Hverdagsmad må meget gerne være nemt hjemme hos mig, så mandag aften kom der en gang 'spaghetti' og kødboller på menuen. Det er virkelig skønt at skulle lave mad til to personer igen, selv om det også sætter lidt krav til menuen - kæresten vil meget gerne have tilstrækkeligt med proteiner + jeg synes, det 'kræver' et rigtigt måltid. Jeg har jo den seneste tid været lidt 'slem' til at springe over, hvor gærdet er lavest med en ostemad, proteinpandekager eller lignende til aftensmad, men det harmonerer ikke til min 'sund måned' med et mål om godt med grøntsager (400+ gram om dagen).
Spaghetti af squash er en perfekt måde at få grønt på og desuden serverede jeg en omgang gnave-grønt on the side. Kødbollerne minder meget om disse, men jeg har rettet lidt til efter køleskabets ingredienser, derfor får I den også lige her.

squash-spaghetti & kødboller i tomat

kødboller
400 g god økologisk hakket oksekød 9-15 %
ca. 100 g ægte feta (af gede- og fåremælk)
1 æg
½-1 rød frisk chilipeber
1 håndfuld frisk basilikum
2 tsk urtesalt

din yndlings tomatsauce - når det skal være nemt griber jeg til et glas pastasauce fra Urtekram
squash-spaghetti
manchego-drys på toppen

fremgangsmåde:
1) Riv løget på et rivejern, skær chilien i små tern og hak basilikum.
2) Bland alle ingredienserne til kødbollerne til en fars. Lad den gerne hvile ½ time på køl.
3) Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4) Form små kødboller af farsen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
5) Steg dellerne 5-7 min. ved 180 grader varmluft. Giv derefter grill i 3-4 min. til kødbollerne får en smule farve.
6) Imens laves der 'spaghetti' af squash.*
7) Varm eller lav din yndlings-pastasauce.
8) Servér squash-spaghetti med kødboller og tomatsauce samt lidt revet manchego på toppen (for mælkefri variant).

*Her bruger jeg selvfølgelig min nye spiralizer, men en gulerodsskræller fungerer også.

Velbekomme!

6 kommentarer:

 1. Spaghetti' & meatballs er og bliver jo bare en genial ret! Specielt når man kan skifte den almindelige pasta ud med grønsager. Jeg må virkelig have anskaffet mig en spiralizer på et tidspunkt! Men indtil videre må jeg nøjes med gulerodskrælleren. Det smager heldigvis af det samme, selvom det ikke ser helt lige så præsentabelt ud! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Det er nemlig genialt! Jeg savner virkelig ikke pasta og det andet stivelsesholdige tilbehør.
   Bare smagen er i orden, så kan udseendet komme. Jeg fik min i julegave og det er altså hurtigere at lave en gang flot 'spaghetti', selv om der nok lige er lidt mere opvask ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. host Hvor kan jeg nikke genkendende til det der med ostemad eller lign når man er alene. I den her uge er vores madplan faldet fuldstændig fra hinanden da tøsebarnet pludselig skulle alt muligt andet og så synes jeg sært nok at det var dumt at lave mad til en..... resultatet er at jeg ikke har spist rigtig aftensmad endnu.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,
   Ja, det er altså nemt at forfalde til de nemme løsninger, når den står på aftensmad og med lav energi efter træning, så blev det nemt noget Rigtig nemt, som faktisk ikke kan kategoriseres som aftensmad. Det er godt kæresten er hjemme et par uger endnu, så finder jeg forhåbentlig den gode rytme igen.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Herhjemme er squashpasta også på menuen 1-2 gange om ugen og fra at være totalt anti-squash så er jeg nu totalt omvendt - og så er det dødnemt at lave. Jeg bruger også bare skrælleren til det (nu hvor den ikke bliver brugt til kartofler mere, skal den jo ikke ligge og glo), men jeg kan jo godt se at spiralizeren breder sig i LCHF-miljøet... ender nok med at jeg skal ha' sådan en :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lørna,
   Det er nemt og lækker måde at få grøntsager på.
   KH
   - frk. sveske

   Slet