mandag den 11. februar 2013

grønt tilbehør aka basilikum-'pasta'



Fredag aften stod den på virkelig lækker steak herhjemme - krogmodnet. Mums! siger jeg bare. Vi holdte tilbehøret nemt og lækkert. Kødet skulle steges i ovnen 30-40 minutter, så der røg en gang cherrytomater med i ovnen. Desuden fik jeg afprøvet squash-pasta med basilikumspesto og det er ikke sidste gang. Jeg får i det hele taget lavet og spist alt for lidt pesto(!), så opskriften kommer også lige herind.

basilikum-'pasta'
(2-3 pers.)

2 squash

pesto
1 lille potte frisk basilikum
ca. 30 g ristede pinjekerner (en lille håndfuld)
2-3 spsk revet pecorino romana eller parmesan
1 fed hvidløg
olivenolie
citronsaft
salt

fremgangsmåde:
1) Squash strimles i spiralizer eller med en gulerodsskræller.
2) Pesto: blend alle ingredienserne i en minihakker - tilsæt olivenolie til den ønskede konsistens og smag til med citronsaft og salt.
3) Vend squash-pasta i pestoen og servér.


Velbekomme!

8 kommentarer:

  1. Simpelt og lækkert - jeg er fan! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis!
      Tilbehør behøver ikke være vanskeligt eller tage lang tid at forberede for at blive rigtig lækkert.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Jeg må simpelthen have fat i en spiralizer - dine grøntsager ser så indbydende ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej baghaekken
      Ja, det må du da ;-)
      Tak, jeg elsker, at der noget for øjet på tallerkenen.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. mums...
    Lige nu, hader jeg. at jeg er så elendig til det med at få købt friske krydderurter :\

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annika,
      Det er jeg nu heller ikke for god til at få købt friske - det går lidt bedre nu, hvor jeg også bruger dem i mine grønne smoothies ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Hvor ser det bare lækkert ud! Tænkte om man ikke kunne bruge oliventapenade i stedet for basilikumspesto, for jeg er en af de der underlige mennesker som ikke er så vild med frisk basilikum. Eller lave pesto med noget andet end basilikum - persille, måske?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marinne,
      Jeg tror helt sikkert, du kan bruge lige din yndlingspesto eller tapenade. Squash er jo ret anonym i smagen, så alt går sammen med.
      KH
      - frk. sveske

      Slet