tirsdag den 13. januar 2015

regnbuesalat med mango


Der er virkelig kommet gang i produktionen af kålsalat herhjemme igen. Kål er genialt i salat, fyldt med gode sager og giver god mæthed. Jeg kan godt lide at kombinerer det sprøde og let bitre kål med sødme fra forskellig frugt.
Denne kålsalat i alle regnbuens farver er virkelig smuk og har en frisk smag af lime og mango. Inspirationen stammer fra 'Stenalderkost' af Diane Sanfilippo, som jeg fik i julegave.

 

regnbuesalat med mango

(en stor skål)

½ snittet rødkål
½ snittet spidskål
stokken af 1 bt broccoli, revet
2 store revne gulerødder
½-1 mango i tern
saft af 2-3 limefrugter
½ dl mandelolie
salt

drys
pistacienødder

fremgangsmåde:
1) Snit de to slags kål fint.
2) Riv broccoli og gulerødder groft.
3) Bland alle grøntsagerne i en stor skål.
4) Tilsæt limesaft, olie og lidt salt - vend godt rundt.
5) Del mangoen ved stenen i midten og skær kødet i små tern.
6) Fordel mangotern og pistacienødder på toppen inden servering.

Inspiration: 'Stenalderkost' af Diane Sanfilippo.







Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Sikke dejlige farver. Vi har også spist kålsalat i dag - dog i en mere dæmpet farveskala.

    SvarSlet