torsdag den 1. januar 2015

ønsker for 2015

Egentlig havde jeg forud for dagen i går - årets sidste dag ikke skænket denne slags indlæg en tanke.
Som vanligt har jeg ikke genlæst mine ønsker for året 2014, siden de blev postet herinde. Noget dukkede dog op, da billederne af mig i kjole ramte bloggen (igen). Der var vist noget med, at jeg gerne ville være mere feminin - også gerne i mine tøjvalg. Det er jo bedre sent end aldrig med en kjole på i årets sidste uger.
I hvert fald, så hoppede jeg med den tanke ind og læste mine ønsker for 2014 og det satte uundgåeligt tanker i gang for det nye år - 2015 - vi lige har budt velkommen.

Ønskerne for 2015 kan opsummeres meget kort. I og med at jeg og kæresten går en altoverskyggende begivenhed i møde i 2015, nemlig at blive forældre, så centrer mine ønsker for året sig om denne. 
Jeg håber, at første halvdel af 2015 bliver udfyldt med en (fortsat) god og glad graviditet. Ingen tvivl om, at det at være gravid kan sætte mange tanker og bekymringer i søen - jeg vil gerne holde ved, den konklusion de første uger af graviditeten har givet mig; 'jeg gør mit bedste(!)'.
Anden halvdel af år 2015 ønsker jeg en god start på livet for det nye familiemedlem. Jeg ved, ønsket om en rosenrød barsel er utopi, men 'jeg vil gøre mit bedste' for det lille liv får den bedste start.

Ønskerne for begge halvdele af 2015 er dog ikke uden sammenhæng til mit eget velvære. Kost, fysik og mentalt velvære bliver fortsat højt prioriteret. Det er jo hele grundstammen for sund livsstil i min optik.
År 2014 blev mere eller mindre mit farvel til 'den rene' LCHF. Mit kostvalg er langt mere liberalt i forhold til flere parametre; kulhydraterne er den helt store her. 
Ovenstående skyldes især Anna B's indtog i min træning (med følge af et farvel til fitnesscentret og et goddag til hjemme-kettlebell-træning) og hendes introduktion af 'carbtiming' i kosten, som for første gang gav rigtig god mening for mig (læs: timing af kulhydrater i forbindelse med træning var bestemt ikke ukendt)
Jeg er virkelig blevet glad for min nye tilgang til kost og træning - og ikke mindst den mentale restitution, så den vil jeg alt sammen gerne holde ved og udforske yderligere i 2015. 
Med et lille liv i maven er restitutionen bestemt ikke blevet mindre vigtig, så det punkt vil jeg gerne give ekstra opmærksomhed i 2015. Søvnen 'passer' ikke sig selv og roen på både krop og sind i hverdagen kræver mit nærvær. 

Med denne snak tilendebragt - vil jeg gerne sende dig de bedste ønsker for år 2015. Samt sende jer alle en stor TAK for at I læser med herinde og lægger dejlige kommentarer. I er med til at holde liv i bloggen - selv i de stille perioder. Jeg håber, at jeg i 2015 kan få mere liv i bloggen igen - i hvert fald, så uden jer, ingen blog.


Rigtig glædeligt år 2015.
Godt Nytår!

11 kommentarer:

 1. Kære frk. Sveske! Ihh, jeg bliver bare så glad på dine vegne. Stort tillykke med babyen - jeg er sikker på at du nok skal bliver en fantastisk mor ;-)
  Jeg har nydt at følge med i din blog hele sidste år (igen igen), og jeg ser allerede frem til år 2015 :-)

  Godt nytår og igen tillykke.
  Kram fra en trofast læser

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære trofaste læser,
   Tusinde tak for din hilsen herinde - den varmede.
   Dejligt at høre, at du nyder at følge med herinde.
   Godt Nytår til dig også!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Et rigtig godt og lykkebringende nytår til du, manden og den lille ny guldklump :-)
  Du gør dig mange gode og sunde overvejelser for sådan en lille ny.
  Et par gode råd: smør dig ind dagligt, husk ekstra vitaminer under din graviditet, smør dig med mandelolie forneden - så kan du undgå at sprænge under fødslen, smør især fed creme på mave, lår og bryster for at undgå strækmærker, gå lidt mere til tandlæge da en graviditet er hård for tænderne (ikke alle tænker på dette) , spil udvalgt musik og syng udvalgte børnesange for dit foster. tal til fosteret/barnet og lad også din mand gøre dette. Når først guldklumpen kommer til verden, så kan den genkende musik og stemmer og det kan du bruge til at berolige med i gråd situationer med mere.
  Hvis du ikke allerede har læst om hvilken slags mad og drikke et foster ikke tåler gennem navlestregen så gør dette, da du så kan undgå at den lille får ondt eller bliver skidt tilpas inde i dig.
  Sørg for at du hviler meget og undgår stress. Nyd i det hele taget det lille ny, der vokser i din mave og inddrag din mand så meget som muligt, han snydes jo for æren af at bære barnet og mærke forandringer i kroppen, både de gode og mindre gode.

  Nyd 2015. Tak for alle kiggen på din dejlige blog, jeg kigger bestemt forbi igen og igen og samler inspiration.
  Hvis du har lyst, så kan du indtil i aften kl.20 nå at deltage i min nytårs giveaway, et fotoshoot :-) Kunne jo være smukt med graviditetsbilleder af du og din mand og maven :-)

  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Tusinde tak for din yderst brugbare kommentar. Frem med olien til hele kroppen og sangstemmen må pudses af, kan jeg høre ;)
   Der følger rigtig mange tanker og overvejelser med graviditeten.
   Ang. kosten, så forsøger jeg at fokusere på Real Food, såvidt som smagsløgene er med på idéen. Har du gode læse tips til denne del af graviditeten hører jeg gerne fra dig igen.

   Den giveaway må jeg da lige lure nærmere på.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. God tirsdag kæreste Frk.Sveske :-)

   Vil ønske dig tillykke med, at du har vundet et gavekort til et fotoshoot på min blog :-)
   Jeg kunne ikke lige finde din mail, så skriver her.
   Du må gerne sende dine info til mariahoffbeck@gmail.com så sender vi gavekortet af sted til dig :-)
   Det anbefales, at du læser om gode tips osv. på Profil fotos hjemmeside og det link jeg havde lagt op på bloggen i denne forbindelse.
   Det vil være smukt med fotos af du og din mave og din mand, men det er der også et emne om på Profil Foto :-)

   Hvad angår graviditet og gode råd, så er det mest noget jeg hører fra andre med erfaring og noget jeg tilfældigt læser på nettet. Så kan desværre ikke finde noget konkret godt læsestof om sund og god mad i denne forbindelse, men ved, at der er en del baby ikke tåler, så bliver den syg og det vil jo påvirke både baby og dig. Men du må søge dig frem :-)

   Jeg har desværre selv kræft og har fået så meget kemo, at jeg måske aldrig selv kan få børn af egen avl :-(
   Det har jeg et punkt om på bloggen ude i højre side.

   Tilbage er at ønske dig en dejlig dag.
   Hilsner fra Maria

   Slet
 3. Da jeg læste Marias kommentar, kom jeg til at tænke på, hvor meget jeg sang for Silas og Vega. Helt fra de blev født sang jeg "solen er så rød mor", nogle gange imens jeg græd af udmattelse, men jeg sang og sang og sang. Da der kom mere rytme i vores dag, sang jeg den hver gang de skulle i seng om aftenen og den endte med at blive en markering af, at nu er dagen forbi, som selv de helt små babyer forstod. Vi sang den hver aften op til de blev 5 eller måske mere. Selv i dag virker det som at trykke på en knap, når jeg synger den. De bliver helt rolige og slapper helt af. Det er lidt skægt! :) Så syng for satan. Det kan godt svare sig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Skønne Jane,
   Tak for sidst!
   Ja, tanken er meget tiltalende, så nu øves der 'Elefantens Vuggevise' derhjemme. Nøj, det er og bliver SÅ hyggeligt - først 6 måneder med baby i maven og så en lille nyfødt. Jeg glæder mig til år 2015.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Stort tillykke med graviditeten :)
  Jeg er selv gravid i 7 uge og døjer med madlede. Jeg spiser normalt LCHF, men for tiden kan jeg slet ikke have æg, pølser eller rester fra aftensmaden til morgenmad,,som jeg ellers har spist med stor nydelse de sidste par år, så del gerne dine erfaringer, med mindre du da er gået problemfrit igennem de første 3 måneder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Mange tak og i lige måde med dine lykkelige omstændigheder.
   Min løsning til de manglende proteiner (som du også remser op) var/ er æggekakaoen og proteinshakes. Havde forestillet mig noget andet, men sådan er det ikke gået. Jeg håber, det kan vende lidt mere her i 2. og 3. trimester.
   Meld gerne ind undervejs i dit forløb, så hyggeligt at høre fra andre (i samme situation).
   KH
   - frk. sveske

   Slet