lørdag den 3. januar 2015

glimt af nytårsmenuen 2014/15

2015 blev budt velkommen med masser af lækkerier hos os. 

Nytårsmenuen anno 2014/15
 
Appetizer
dadler i bacon og gnavegrønt med dip
Hovedret
oksemørbradbøf m/ bearnaise, Pommes Anna, bagte grøntsager i fad 
og salat med mango & avocado 
Dessert
brownie med salt dadelkaramel, vanilleis & pomelo
Snacks
chips m/ dip, hjemmelavet Bounty og kransekage


Vi gik i hvert fald ikke ned på mad og godter. Jeg er typen, der ikke behøver en anledning eller undskyldning for at lave og spise ekstra godter, men nytåret skulle ikke gå forbi uden 'lidt' til den søde tand. Der blev produceret både hjemmelavet (næsten) sukkerfri kransekage - efter denne opskrift - i år i luksusudgaven med chokoladebund. Jeg smuttede desuden de sidste lækre øko-mandler og forvandlede dem til lakridsmarcipan overtrukket med sukkerfri hvid chokolade og vendt i henholdsvis hindbær/kokos- og lakrids/kokos-topping. Desuden blev det til et gensyn med den hjemmelavede Bounty


Nu siger vi så ikke til nogen, at mætheden oven på appetizer og to-retters menu samt rigelige mængder chips med fuldfed dip holdt os fra både lakridsmarcipan og Bounty - det er jo godt at have den slags på lager, men også farligt. 

Da ingen af os kunne finde på en lækker forret holdt vi os i stedet til appetizer i selskab med Dronningens Nytårstale. Den stod på gavegrønt og de berygtede dadler med bacon - som faktisk var min debut. Det er bestemt ikke det sidste møde med dem, selv om jeg må nyde dem alene, da kæresten har en slags aversion over for dadler. 


Hovedrettens hovedperson var lækker mørbradbøf fra Slagter Sørensen. Desværre kæmper jeg (som I, der læser fast med, ved) lidt med mit proteinindtag og jeg måtte opgive efter en halv bøf - uden jeg dog kan sætte en finger på den. Øv! Heldigvis var tilbehøret lige i øjet og jeg nød en sjælden kartoffel- til næste år vil jeg dog lære at piske en rigtig bearnaise og ikke bare 'den nemme', som jeg altid ender med at lave herhjemme.


Desserten fuld af chokoladesmag, blød vanilleis sødet med hvid chokolade og den semi-syrlige pomelo var perfekt sammensat, når jeg nu selv skal sige det. Heldigvis er der rester, så endnu en portion kunne nydes i aftes.

Håber, du også nød din nytårsaften med lidt godt til ganen ;)

Godt Nytår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar