søndag den 4. januar 2015

nytårs-brownie | brownie med salt dadelkaramel



Nytårsaften nød vi denne overdådige og vildt lækre brownie med saltkaramel lavet på dadler som en del af desserten. 
Jeg havde svært ved at finde på til menuen, så jeg var et nemt 'offer', da Jane flashede denne syndige lækkerbisken
Jeg lavede en lidt mindre portion, som gav 8 pæne stykker - skal den lækre brownie, som hos os, nydes sammen med andet kan et mindre stykke fint gøre det. Brownien er lækker og tung i både smag og konsistens - præcis som brownie skal være.

brownie med salt dadelkaramel

(8 stk.)

salt dadelkaramel 
(1/2 portion til brownie)
10 tørrede dadler
et stort nip havsalt - smag dig frem

browniedej
100 g mørk chokolade 70-85 %
100 g smør
2 æg
75 g kokossukker
lidt flagesalt eller havsalt til drys

fremgangsmåde:
1) Start gerne med dadelkaramellen dagen før kagen bages. (Og bag gerne din brownie dagen før den skal spises).
2) Skær/ klip de tørrede dadler i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
3) Lad karamellen småsimre til dadlerne er bløde og karamelmassen tykner.
4) Tag karamellen af varmen og blend til en ensartet masse med stavblenderen.
5) Kom karamellen i en beholder og sæt på køl minimum et par timer - eller til dagen efter.
6) Til brownie - smelt chokoladen og vandbad og tilsæt smørret. Rør til blank og ensartet chokolade.
7) Pisk æggene skummende med kokossukker og vanillepulver.
8) Tilsæt chokolademassen til æggene og pisk til ensartet dej.
9) Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir.
10) Put små klatter af den salte karamel ned i dejen.
11) Bag brownien ved 180 grader i ca. 25 min.
12) Lad brownien afkøle helt inden servering og gerne i køleskabet til dagen efter.
13) Drys de lækre chokoladefirkanter med lidt god salt lige før servering.

Chocolate & salt a match in heaven... 



...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar