onsdag den 26. marts 2014

chicken meat pie - med broccoli, chorizo & feta


Efter fristelser i blogland måtte jeg søndag aften selv have afprøvet tærten med kødbund. Opskriften falder i samme kategori som meatza'en og er nok opfundet af nogle palæo-folk, men det betyder jo ikke, at den sagtens kan fedes op til striks LCHF, når nu jeg har fået gang i etiketterne på diverse madvalg. Egentlig er det jo bare et godt hjemmelavet måltid, lavet fra bunden og helt unden supermarkedets færdige tærtebund, som vist også tidligere har været en smut forbi mit køkken i en hurtig vending. Der er dog sket meget med mit kostvalg og fødevarervalg med skiftet til LCHF for snart længe siden (læs: runder vist 2 år her midt i april). Jeg er vild med rigtig mad og rene råvarer.
Nå, det var jo egentlig den der tærte med kødbund, som vi kom fra. Den bragte grin på banen over aftensmaden hos os. Kæresten havde hørt menuen - broccolitærte. Da han så satte tænderne i, blev han ret overrasket og spurgte straks efter 'mørdejsbunden', men men tærten faldt fint i smag trods manglende knasende bund.
En tærtebund af kyllingekød er god mættende og fungerer super godt som stabil bund, hvor andre LCHF-tærtebunde godt kan være ret smuldrende. Oplevelsen er dog en anden, da den ikke bliver sprød, men fast.

chicken meat pie - med broccoli, chorizo & feta
(20 cm form)

kødbund
400 g hakket kyllingekød
1 spsk Urtekram rød dressing- og dipmix
1-2 tsk urtesalt

fyld
½ lille broccoli uden stok
50 g fed feta
25-50 g chorizo

æggemasse
2 æg
1 dl creme fraiche 38 % eller andet mælkeprodukt
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Rør det hakkede kyllingekød 'sejt' med urtesalt og krydderier - evt. i foodprocessoren (hvis du som jeg har hakket din kylling selv).
2) Fordel kødbunden i en lille form på ca. 20 cm i diameter evt. smurt med lidt smør. Sørg for at presse godt op ad kanterne.
3) Bag bunden ved 175 grader i 15-20 min. Hæld eventuel væske fra bunden.
4) Fordel fyldet på den forbagte bund.
5) Hæld æggemassen ud over fyldet.
6) Bag tærten færdig ved 175 grader i ca. 30 min. til æggemassen er stivnet.
7) Servér tærten sammen med en lækker salat - fx kålsalat med fennikel og granatæble.



Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Den ser meget lækker ud , har luret den hos vanløseblues før. Din ser meget delikat ud og fyldet falder bestemt i min smag - flotte fotos i øvrigt :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Tak for roserne.
      Fyldet var den perfekte kombination, hvis du spørger mig. Jeg elsker broccolitærte.
      Og at spice/ 'fede' den op med feta og chorizo er SÅ godt.
      KH
      - frk.sveske

      Slet
  2. Mmmm.. Den ser virkelig lækker ud. Og jeg er også stor fan af fyldets kombination. Det kunne være at det snart skulle afprøves? Den ser også super madpakkevenlig ud.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katrine,
      Den er bestemt madpakkevenlig - resten røg med i min madpakke dagen efter ;)
      Ja, den passer jo perfekt ind i din chorizo-periode ;) og feta er altid en vinder hos mig i hvert fald.
      KH
      - frk. sveske

      Slet