torsdag den 13. december 2012

rødkålssalat med passionsfrugt


Ja, i denne uge er der så rødkål på menuen herhjemme - der jo til nogle dage i sådan et kålhoved, når jeg kun er én til at spise det.
Den varme og søde rødkål, som mange får juleaften, har jeg aldrig spist, men en sprød salat med eksotisk frugt? Ja, det er en ganske anden snak. Derfor var Janes opskrift gemt i baghovedet. Da der så skulle laves en hurtig salat som tilbehør til kyllingedeller i mandags passende den perfekt. Salaten er hurtig at bikse sammen, når rødkålen står snittet og klar til brug i køleskabet.

rødkålssalat med passionsfrugt
(2 pers.)

400 g snittet rødkål, gerne fintsnittet
1 appelsin
1 spsk olivenolie/ hørfrø el. lign (kan udelades)
1 passionsfrugt

fremgangsmåde:
1) Skær appelsinen i fileter og sæt til side.
2) Pres appelsinsaften fra 'skroget' ud over kålen og vend rundt sammen med olien. Lad gerne salaten trække/ marinere inden servering.
3) Del passionsfrugten og skrab kernerne fri.
4) Anret salaten med appelsinfileter og passionsfrugt på toppen.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar