mandag den 10. december 2012

julelækkerier #2: chokolader med kanel & mandler


Da jeg alligevel havde gang i smeltet chokolade forleden til hindbær-marcipanen, tænkte jeg, at en gang chokolader var på sin plads. De skulle smage af 'jul' - derfor kanel, som jo er 'smagen af jul'. Desuden er jeg vild med ristede mandler, så det blev til chokolader med ristede mandler og kanel = smagen af jul!

chokolader med kanel & mandler
(15 stk.)

100 g mørk chokolade 85 %
30 g mandler
½-1 tsk kanel

fremgangsmåde:
1) Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve.
2) Hak mandlerne groft og bland med kanel.
3) Smelt chokoladen over vandbad.
4) Kom lidt kanel-mandler i hvert hul i en silikoneformen eller i bunden af en stor form.
5) Hæld chokoladen over og bank luft ud.
6) Sæt chokoladerne på køl til de er stivnet og kan tages ud af formen.

Nyd chokoladerne sammen en god kop krydret the.

4 kommentarer:

  1. Det lyder som den LÆKRESTE chokolade - de skal helt klart prøves af, når der skal laves julekonfekt :)

    xxoo, Amelia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amelia,
      De er lækre og smager virkelig af JUL - jeg er forelsket i kanel ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Åh, ja kanel er bare det bedste ;)

      Slet