søndag den 15. juli 2012

rucolasalat med kylling, melon & agurk

 

Aftensmaden om søndagen må gerne være nem og hurtig at lave for mit vedkommende. Dertil er denne opskrift perfekt - jeg har fundet den i Kvicklys opskriftssamling 'SPISEtid' - her.
Melon marineret i chili og citrus smager altså skønt i kombination med den salte feta og frisk basilikum. Grillpanden var igen i brug til stegningen af kyllingen og øvelse gør vist mester eller også var jeg heldig - min kylling var virkelig saftig og mør i dag. Der er ikke noget værre end tør og trevlet kylling. Jeg fik ikke lige mine mandler med på billedet, men salaten kan med fordel dryses med ristede mandler eller græskarkerner. Det gode fedt fra nødder og kerner er nemlig med til at hindre store udsving i blodsukkeret som følge af frugtsukkeret i melonen.

Jeg fulgte ikke helt mængderne, men lavede den således

rucolasalat med kylling, melon & agurk
(1-2 pers.)

½ lille galiamelon (ca. 300 g)
2 spsk citronsaft
1 tsk hot chilisauce - brug evt. mild
5 dråber agavesirup
salt
1 agurk
evt. 1/4 rødløg
50 g rucola
15-20 friske basilikumblade
2 kyllingefileter
1 tsk smør/ olie
50 g feta/ hvis salatost
evt. 2 spsk ristede mandler/ græskarkerner

fremgangsmåde:
1) Skær melonen i tern.
2) Bland citronsaft, chilisauce, agavesirup og salt. Marinér melonen i dressingen, mens resten af ingredienserne klargøres.
3) Grill/ steg kyllingen på en varm pande i smør/ olie til den er gennemstegt.
4) Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær i passende stykker og bland i melonen sammen med rucola, basilikum og evt. rødløg.
5) Skær kyllingefileterne i skiver og anret på salaten sammen med feta i tern.


4 kommentarer:

  1. Så ved jeg da lige hvad vi skal have til aftensmad :-) Tak!

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme!
      God mandag ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det skal prøves i aften - glæder mig til at smage det! :)

    xxoo, Amelia

    SvarSlet
    Svar
    1. Lækker salat ;-)
      God fornøjelse med den.
      - frk. sveske

      Slet