søndag den 8. juli 2012

ugens træning #7

Endnu en uge er gået og jeg har haft behov for træning...

mandag: træningsfri

tirsdag: 20 + 20 min. cardio. 20-25 min. styrketræning af bryst/ triceps

onsdag: 20 min. cardio. 60 min. BodyPump

torsdag: 45 min. cardio. Et par øvelser for ryggen uden vægt

fredag: 53 min. cardio. Mave på swiss ball

lørdag: 12 + 24 min. cardio. 20-25 min. styrketræning af ryg

søndag: 12 + 25 min. cardio. 30 min. styrketræning af ben. 15 min. mave på swiss ball/ gulv

behov... som i jeg har gjort, hvad jeg kunne for at holde mig selv op på min træning grundet endnu en sukkerflirt (tsk... tsk...). Sædvanligvis ville jeg have sprunget træningen over også, men jeg har fået trænet 6 ud af ugens 7 dage (læs: ros til mig selv). Der er ikke blevet sparet på cardioen af samme grund.
Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der siges farvel til sukkeret (igen!) i den kommende uge - apropos mit 'slappe' og lidt for bløde spejlbillede, som jeg skrev om i sidste uge.
Derfor er denne motivations-quote også printet og placeret på opslagstavlen på kontoret og opslagstavlen i køkkenet (læs: reminder til mig selv - I guess I need it).
God træningsuge til jer derude!

6 kommentarer:

 1. Jeg bliver som altid helt forpustet af dit aktivitetsniveau. Måske kunne du låne mine to 6-årige og løbe efter dem, imens jeg får trænet. For der sker godt nok for lidt på den front i øjeblikket.

  Og æv med sukker. Jeg kan godt følge dit behov for ekstra træning, men alligevel tænker jeg, hvornår din krop mon får lov at slappe af? Selv spiser jeg mest sukker i de perioder, hvor min krop er mest stresset, så det første at gøre er, at finde en måde at reducere stress (og det er ved gud ikke nemt). Men så længe min krop er stresset, skriger den på sukker nærmest uanset hvad jeg ellers gør. Kan du mon genkende det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh Jane, jeg løber gerne efter dine to 6-årige ;-) så du kan træne.
   Der skal ske meget her - vægten er høj høj (læs: 70+ kilo) igen igen (ved godt stresse over vægten ikke er til nogen nytte, men det er fact). Den er steget meget i mit skift til LCHF.
   Nogle vil måske sige, jeg skal finde noget andet end træning at gå op i - men det er min hobby (ved siden af MAD!). Jeg er meget alene (ikke den udpræget sociale type) og har eftermiddagene for mig selv, når kæresten er ude på job. Der vælger jeg så træningscentret.

   Du har helt sikkert ret - jeg skal lære at SLAPPE AF! Problemet er lidt, at holder jeg fri fra træning med intention om at slappe af, sker det sjældent, for så er der lige en masse andet, jeg jo kan få ordnet. Til gengæld har jeg lige tilbragt to dage på sofaen og slappet af i selskab med Touren. Jeg tror egentlig mest, det er min psyke, som craver sukker. Jeg har i hvert fald svært ved at sige, om det er min krop, der er stresset eller det store sukkerindtag, som stresser den...

   Heldigvis lærer jeg hver dag.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Æv med vægten. Det er bare surt, når den stiger :(

  Jeg skal på ingen måder kloge mig på hverken vægtstigning eller vægttab, da det virkelig ikke er min stærke side, men jeg ved, at en af de ting, som kan få min vægt til at stige er, hvis jeg spiser for mange "brøderstatninger". Altså kornfrie boller, pandekager, etc. Dels fordi de er mere energitætte end de kornholdige, og dels fordi min krop husker, hvor højt jeg elskede brød/pandekager, og det gør, at jeg nemt kommer til at spise for meget. Det er rart og trygt at spise noget mad, som ligner det, man spiste før i tiden, men det trigger bare noget i mig, og jeg bliver ikke nær så mæt af det, som jeg gør af kød og grøntsager.


  Og sukker er bare skidt. Særligt i selskab med LCHF. For så ender man jo pludselig i HCHF, og det er måske den usundeste kombination af dem alle.

  Men altså, ingen pegefingre herfra. Jeg ved udmærket, hvordan du har det, og har heller ikke fundet de vises sten endnu. Men som du selv siger: vi lærer hver dag.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane,
   Jeg kan sagtens give dig ret mht. det trygge i brøderstatningerne, men jeg savner heldigvis kun sjældent brød og er opmærksom på at begrænse omfanget af disse netop pga. energitætheden. Jeg har ellers lidt svært ved mængderne i min 'nye' kost, men har desuden skåret meget ned på (ko-)mælkeprodukterne og faktisk haft dem helt ude nogle dage - det var en øjenåbner - for de havde udviklet sig til min nye tryghed: det fede.
   Det er lige det med at finde de rette mængder... blive klogere på sig selv.
   Jeg har kastet mig over 'Sukkerbomben' og jeg er allerede meget klogere på mig selv og mit forhold til sukker. Glæder mig til mere læsning/ læring fra den bog.
   'Jeg må spise alt det sukker, jeg vil - bare ikke lige i dag', som du citerede forleden har sat sig i mit hoved og den tror jeg faktisk, kan hjælpe mig ;-)
   Knus
   - frk. sveske

   Slet
 3. Jeg har haft samme oplevelse! Min erfaring siger mig, at jeg blev ved med at stresse min krop, og jeg var kronisk træt i mine muskler og derfor faldt jeg konstant i sukkerfælden.. Ja og det resulterede så i, at jeg dagen efter skulle træne, og det fortsatte så!
  Dog er det ikke muligt for mig nu, pga diverse skader. Det eneste jeg næsten kan og må træne er yoga, pilates og flow.. altså stille træning, der ikke stresser min krop på samme måde.
  Det har gjort noget ved mig! Jeg har nu holdt mit sukker stop i over 1 mån. og jeg føler at min krop er i mere "ro". Igår var jeg til en meget hård spinnings timer, og det resulterede i, at jeg havde konstant kæmpe sult og sukkertrang hele aftnen.
  Jeg tænker at det klart har en samenhæng.

  - Maja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maja,
   Tak for dit input.
   Jeg ved ikke, om min situation ligner din. Men jeg bliver mere og mere sikker på, at mit sukkerbehov er psykisk - for det er der altid, uanset hvormeget jeg træner eller hvordan jeg spiser (i grove træk).
   Der er ingen tvivl om at hård træning øger sulten, men jeg spiser også store måltider (i hvert fald i sammenligning med tidligere forsøg på vægttab). LCHF-kost hjælper mig klart også til at holde sukkeret ude, især den fysiske trang.
   Jeg skal helt sikkert øve mig i at slappe af og tage fri fra træning. Det er nu ikke fordi jeg har øget min træningsmængde - har i en lang periode trænet 4-6 gange i ugen og har det bedst sådan. Det er også min afstressning at komme i fitnesscentret (er måske lidt mærkelig?). Det giver mig et kick som er med til at erstatte sukkeret. Er jeg derimod røget i sukkerfælden, har jeg svært ved at bryde ud af den - men har endnu en gang taget en kold tyrker (min bedste løsning).
   Tillykke med dit sukker-stop ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet