mandag den 30. juli 2012

morgenmad uden æg


De friske sommerbær er på retur, men til morgen nød jeg denne skål. Forsøger at finde lidt afveksling til min ægge-morgenmad, da den samme fødevarer dag ud og ind kan give intolerance.
Hvis jeg ikke skal spise æg i en eller anden form, så falder valget ofte på mælkeprodukter, som jeg heldigvis ikke har nogle problemer med at tåle. Her er det græsk yoghurt 10 % rørt med en smule fløde, toppet med friske danske jordbær, blåbær samt crunchy nøddedrys. Mætheden er ikke så lang som for ægge-morgenmaden, men fedt mætter godt. Jeg har også lige haft en bøtte skyr i køleskabet for første gang i flere måneder. Jeg har jo forsøgt at spare lidt på mælkeprodukterne, men jeg kunne godt blive glad for græsk yoghurt/ skyr/ fløde som afveksling til mine æg.
Et andet bud på mættende morgenmad er kødrester fra aftensmaden, men det er helt ærligt ikke noget som tiltrækker mine smagsløg.

Jane har for nylig blogget om samme emne, så du kan læse mange flere bud på morgenmad uden æg i kommentarerne til hendes indlæg.

Er du god til at variere din morgenmad?

7 kommentarer:

 1. Jeg veksler mellem æggemuffins, blødkogte æg, frutsalat med nødder og skyr. Jeg køber skyr naturel og mikser f.eks. med kvark og forskellige krydderier - det giver også lidt variation. Men min faovrit er altså skyr med vaniljepulver eller æggemuffins!

  SvarSlet
 2. Hov eller bananpandekagerne. Ja - dem elsker jeg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marian,
   Hos mig er det ægge-pandekagerne med protein, der konstant vender tilbage. Men jeg rør også lidt vanille eller kanel i den græske yoghurt.
   - frk. sveske

   Slet
 3. Min morgenmad er desværre ikke så varieret. Det er enten skyr/hørfrøolie/a38/bær/vaniliepulver/rosiner eller scrambled eggs med grønt til..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ender også lidt ud i proteinpandekagerne (baseret på æg) eller nu græsk yoghurt... så æg eller mælkeprodukter. Må have fantasien i gang.
   - frk. sveske

   Slet
 4. Hvis jeg kunne spise græsk yoghurt uden at få ondt i maven, ville jeg spise præcis den skål, du har stillet frem der. Det ser jo uhørt godt ud, søde sveske. Det får mig til at tænke wellness, og hvem har ikke brug for en smule af det i en travl tid?

  Hm.. jeg sætter mig lige herover og har ondt af mig selv over, at jeg ikke kan spise den slags. Ses senere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh Jane. Håber, du finder forkælelse i andre lækre sager - det ser det jo ud til på din blog ;-)
   Men du har ret - det er wellness. Jeg skal bare lige lære at spise langsomt. Det der med ske-mad sætter bare tempoet op for mig... Hmm!
   KH
   - frk. sveske

   Slet