søndag den 15. juli 2012

ugens træning #8

Endnu en sommeruge er gået - selv jeg i hvert fald ikke har mærket meget til det på vejrfronten. Derimod bliver der tyndet ud i antallet af medlemmer eller i hvert fald besøgende medlemmer i 'mit' lokale fitnesscenter. Det er skidt for holdtræningen, som i fortsat køre på nedsat blus, men der er god plads i frivægts-området - skønt! Heldigvis valgte step-instruktøren at gennemføre ugens time, selv om vi kun var fire deltager og grænsen for gennemførelse ellers er fem tilmeldte.

mandag: 12 + 25 min. cardio. 25 min. styrketræning af bryst

tirsdag: 20 min. cardio. 60 min. Step I + MBL

onsdag: 60 min. cardio. 10 min. mave- og rygøvelser på gulv

torsdag: træningsfri

fredag: 12 + 30 min. cardio. 20 min. styrketræning af ryg

lørdag: 12 + 30 min. cardio. 30 min. styrketræning af bryst og triceps

søndag: 15 + 25 min. cardio. 40 min. ben

Igen i denne uge har der været en del træning på programmet - MEN i modsætning til sidste uge, så har jeg ikke haft et heftigt sukkerindtag, som skulle forbrændes. Citatet 'Jeg må spiste alt det sukker, jeg vil. Bare ikke i dag' fra 'Vitt Begär – En personlig berättelse om sockerberoende' af Gunilla Sahlin, som Jane bloggede for en uges tid siden, har siddet i mit baghoved siden. Det har den effekt, at jeg ikke har forbud mod sukker - vigtig detalje, når jeg skal begrænse mit indtag - det forbudte er jo det spændende.

Afslapning blev nøgleordet i kommentarerne på sidste uges post. Jeg er ikke god til at slappe af, det indrømmer jeg gerne. Jeg kan ikke undvære min træning, så jeg prøver/ vil prøve at finde roen ved siden af.
Jeg trøster lidt mig selv med, at jeg er udpræget A-menneske og derfor går tidligt i seng (også i weekenderne) og står tidligt op, men først efter syv-otte timers søvn ;-) Min krop fungerer bedst med samme rytme hver dag og det er ikke noget problem for mig at holde den. Desuden er der tit dømt afslapning i weekenderne, hvor jeg har mere tid og pt står den jo på Tour de France.

6 kommentarer:

 1. Kære Sveske

  Jeg beundrer virkelig din evne til at holde dig sådan en struktureret hverdag.

  Jeg er virkelig dårlig til det - er meget lystbåren, så jeg gør for det meste, hvad jeg har lyst til, og det varierer meget.

  Jeg synes, det er skønt at du mærker, den megen træning er god for dig og din krop - jeg har det på samme måde.

  Kh Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Trine,

   Jeg er meget struktureret som person og det smitter også af på min træningsrytme. Det er måske også lidt en hæmsko* til tider, men sådan fungerer jeg nu en gang bedst. Jeg har dog ikke, som tidligere, et fast program for min styrketræning - det er efter lyst hvilken muskelgruppe, der står for skud og om der overhovedet skal styrketrænes. Det kører bedste sådan - jeg er tidligere kørt død i diverse faste programmer. På den her måde får jeg afveksling og det er langt mere lystbetonet :-)

   Puha, fik også lige en reminder i går - sukkeret skal helt ud, hvis jeg skal få nytte af alle mine kosttilskud etc. Det var lige til den dårlige samvittighed, selv om jeg nu har været sukkerfri i en uge og har smidt ca. 1½ kilo på den uge.
   Kan læse, du også forsøger at undgå sukkeret - hvordan går det?

   KH
   - frk. sveske

   *drømmer om generelt at blive mere impulsiv og 'modig', så alt ikke skal planlægges og gennem-analyseres før jeg handler.

   Slet
 2. Kære Sveske

  Det skal jo helst være en blanding af det hele. Jeg har tidligere været rigtig meget til planlægning og er det på visse
  Områder stadig, men jeg nyder at være blevet lidt mere fri, fordi det giver plads til spontane glæder og oplevelser:-) For mig fungerer det
  Så længe rammerne ligesom er på plads, og jeg grundlæggende er tryg. Lidt ligesom med dit træningsprogram - fast rutine men med mulighed for variation:-)

  Uh, det går ikke så godt med mig og sukker... Øv. Men i dag har jeg da kun fået den smule der var i en saftevand fra Antons, og det er jo en start.

  Hvilken reminder fik du? Har du talt med Frede Damgaard igen eller? Min træningsveninde har netop været til ham, og hun var også meget positiv, så måske jeg skulle få bestilt den tid... Det er bare en god portion penge, når man også regner kosttilskuddene med...

  Kærlig hilsen Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen søde Trine,

   Jeg ville også gerne være mere fri og spontan - men det må komme i mindre portioner og heldigvis er min dejlige kæreste rigtig god til at trække i den retning :-)

   Ja, små skidt er vejen til succes (eller noget). Jeg fungerer bedst med en kold tyrker (hvor jeg også undgår kunstigt sødemiddel i starten), men jeg er ikke fanatisk på den måde, at jeg når fx snyder og køber en færdig tomatsauce med 1 % sukker, så accepterer jeg det. Jeg gider ikke bruge unødig energi på at fjerne det totalt. Jeg fjerner det der, hvor det er nemt at komme uden om (ikke at det nogensinde bliver nemt!!!).

   Ja, jeg havde fat i Frede Damgaard i forbindelse med en tid til opfølgning. Skal op til ham igen i uge 34 (og der må jeg lige huske Råbar!)
   Ja, var det ikke Nanna, du kendte - tror, hun har skrevet her på bloggen, at hendes ubalancer mindede meget om mine.
   Det er virkelig en investering, så jeg er spændt på, om han kan måle ændringer, når jeg har taget tilskuddene i 3 måneder. Der mindede han mig dog lige om, at sukker skal helt ud af min kost ellers nytter det hele ikke noget... Så må se, om min sukkerflirt de første uger har væltet det hele... Der skal alt mellem 3-9 måneder til at rette op på ubalancer i kroppen, så forventer ingen revolution her efter 3 måneder.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Hej igen søde du

  Det er nøjagtigt det samme med min bedre halvdel, så dem kan vi være glade for:-)

  Jo det er nemlig lige præcis
  Nanna:-) Hun peger også på sukker som synderen, så det er virkelig noget fælt stads.

  Er spændt på hvordan det går i uge 34, jeg håber, der er sket lidt!

  Kan godt lide din tilgang med ikke at blive fanatisk. Jeg har det også sådan, at hvis jeg bruger 1 spsk Soya, og der er gluten i, så går det nok:-) Det er lidt nemmere på den led.

  Kh Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Trine,
   Dejligt med alle dine kommentarer.
   Ja, dem er vi meget glade for og min er heldigvis endelig hjemme lidt igen.
   Sukker er synderen for mange ubalancer i hvert fald :-S Hvem har også fundet på at raffinere sukkerroer på den måde?!
   Det er jeg også, men også lidt nervøs for manglende resultat.
   Ja, det er er nok ikke de små ting, som vælter det store regnskab, sådan vælger jeg i hvert fald også at se på det.
   KH
   - frk. sveske

   Slet