En fredag eftermiddag med modne bananer i vindueskarmen indbød til kagebagning. Det er længe siden, jeg sidst har bagt kage, men i dag har vi fået fredagskage. Dejlig sød start på weekenden.
Opskriften her tager udgangspunkt i opskriften på bananmuffins med karameltopping. Jeg har blot udeladt toppingen og tilsat grofthakket mørk chokolade.
Jeg er vild med den lidt grove struktur på grund af det hjemmemalede mandelmel og meget svampede bid. Desuden kan disse muffins laves helt uden eller med blot lidt sødemiddel. De modne bananer og chokoladen tilfører nemlig masser af sødme i sig selv.
bananmuffins med chokolade
(gluten-, laktose- og sukkerfri)
(8 stk.)
2 modne bananer
50 g smeltet kokosolie
3 æg
100 g hjemmemalet mandelmel
30 g kokosmel (det fiberrige)
1 spsk kokossukker - kan udelades eller fordobles
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
40-50 g mørk chokolade min. 70 %
fremgangsmåde:
1) Blend bananer og kokosolie til ensartet mos med stavblenderen.
2) Pisk æggene i bananmosen.
3) Bland de tørre ingredienser i en skål.
4) Pisk de tørre ingredienser i dejen.
5) Tilsæt til sidst grofthakket chokolade.
6) Fordel dejen i 6-8 muffinforme.
7) Bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 min.
Rigtig god weekend!
_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Uh, de ser lækre ud! Perfekt til den lidt sundere weekendhygge :D
SvarSletHej Anna,
SletLige præcis!
De er virkelig lækre og det er ikke til at smage, at de ikke er sødet,
KH
- frk. sveske
Yummi, altid lækkert med en god muffin :-) Og her er de modne bananer gode at bruge :-)
SvarSletJule hygge hilsner fra Maria
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/12/2-advents-give-away.html
Hej Maria,
SletEn god muffin (eller to) går man nemlig aldrig galt i byen med.
Modne bananer giver en skøn sødme.
KH
- frk. sveske