onsdag den 30. juli 2014

maddagbog no. 14 | lowcarb & carbtimining


Det er ikke fordi dette er den mest inspirerende maddagbog, men det mener jeg netop er det gode ved maddagbøgerne - det behøver ikke at være nytænkende gastronomi hver dag. Det er det i hvert fald langt fra hos mig. Det er forsat stille med nye opskrifter, men så tænker jeg, at I gerne vil se, hvad jeg lægger på tallerknen efter jeg har taget de små justeringer fra bogen; 'Skyhøj forbrænding' ind i min kost. Det er særligt carbtimingen, som stikker lidt ud her og er noget helt nyt for en ellers lowcarb(highfat)er. Jeg indtager kun de hurtigere carbs efter min træning, så på styrketræningsfrie dage er jeg ret lowcarb.
Desuden så trives jeg forsat godt uden mælkeprodukterne - skal vist lige have tjekket udløbsdatoen på den manchego, som ligger i køleskabet. Den simple måltidssammensætning af grønt, kød/ fjerkræ/ æg og lidt fedt ligger efterhånden på rygraden og jeg synes det er nemt at få lækker mad med alle sommerens friske grøntsager.

Nu et kik på mandagens lowcarb måltider inklusiv carbtiming.


Morgenmaden stod på en rest kylling tilsat grønt og paranødder - stegt i ghee. Dertil et par nye gulerødder og den snart berømte fennikelfræs. Jeg er vild med den mæthed det giver at spise kød/ fjerkræ til morgenmad, så holder jeg mig fint mæt i 6 timer frem til frokosten.


Madpakken til frokost blev lige serveret i mine yndlingsbokse fra Sistema. Den grønne del bestod af rød og almindelig spidskål krammet med olivenolie og granatæblebalsamico - toppet med granatæblekerner og avocado. Dertil en kyllingefilet i tern blandet med en stor spiseskefuld hjemmelavet mayo og mere avocado på toppen.


Eftertræningsmåltidet blev denne lækre portion havregrød af glutenfrie havregryn, drysset med Sukrin/kanel og tørrede æbletern. Desuden drak jeg en risproteinshake og spiste en stor tørret dadel - MUMS!


Aftensmaden lå i den grad i den nemme kategori; æggekage , ristet kylling- og chorizopølse, halv avocado og hurtig pandestegt ratatouille af squash, rød peberfrugt og tomat. Dyppelse af hjemmerørt remoulade, sukkerfri ketchup og ristede løg (læs: resterne efter hotdog-spisning i weekenden skal jo udryddes).

Bon Appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar