søndag den 6. juli 2014

madbudget juni 2014


Endnu en måned præget af Whole30 hos mig og diæt hos kæresten er nu gået. Det er noget, der slår igennem på madbudgettet. Desuden så bliver der virkelig gået efter de økologiske grøntsager og da de er dyrerer og indtaget er større end ellers, så slår det hurtigt igennem.

Fordelingen på kød-, frugt&grønt- og de øvrige andele ligner meget den for maj måned. Faktisk er det lidt besynderligt, at kød-andelen i denne måned ligger i samme niveau, da jeg synes, vi har tyndet meget ud i fryseren. Og vi har ikke haft gang i grillen så meget som det var tilfældet i maj måned. Der bliver dog hele tiden indkøbt kylling til kærestens kostplan, så det må være det, der trækker op.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med de mange grøntsager, som Whole30 har bragt ind i min kost for at blive. Men jeg har det bedst med dem af god kvalitet og det trækker forbruget til de grønne sager i vejret. Det er blevet til en enkelt levering fra Aarstiderne i denne måned. Heldigvis har supermarkederne fået flere økologiske kåltyper på hylderne nu, hvor de er i sæson herhjemme. Det er dog rart at have en plan B i baghånden, når udvalget svigter.

Mejeri-andelen er bragt yderligere ned i denne måned, men jeg har nu også snart rundet to månederne uden mejeriprodukter i min kost. Indkøbet i denne kategori dækker udelukkende over indkøb af æg og smør. Hermed også sagt, at kæresten også lever mejerifrit, hvilket blot gør det hele nemmere (læs: selv om han aldrig har været oste-spiser).
Det er rart nok, at det ikke bare er forbruget i alle kategorier, som stiger måned for måned. Der rykkes trods alt lidt rundt.

Andelen af diverse/fornøjelse er gået en smule frem, hvilket nok primært skyldes, at chokolade igen er blevet indkøbt sammen med de øvrige lækkerier, som kæresten nyder på sine spisedage.

Helt som ventet blev det endnu en dyr måned. Forbruget røg op på 4.479,70 kr. Vi spiser fortsat godt og prioriterer økologien, hvilket også fremgår af en øko-andel på 62 %. Sidstnævnte er virkelig skønt og jeg håber, vi kan fortsætte de takter (læs: selv om jeg håber lidt på at forbruget kan stabilisere sig bare 500 kr. under dette niveau). Lad os se, hvordan udfaldet bliver for en sommermåned med mere frie takter for min kost.

Øko-andelen for juni ramte: 62 %

Det samlede forbrug for juni landede på: kr. 4.479,70.  


2 kommentarer:

 1. Hej frk. Sveske,

  Jeg vil blot fortælle, hvor glad jeg er for dine madbudget indlæg. Det er super spændende at se, hvordan andres madøkonomi er, og rart at se, at det ikke kun er her i huset, der bliver brugt en stor (!) del af budgettet på grøntsager. Fortsæt derfor rigtig gerne med disse indlæg - og i øvrigt også de andre. Du er en stor inspirationskilde! :-)

  Vh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene,
   Tusinde tak for din tilbagemelding. Dejligt at høre, at mine indlæg om madbudgettet bliver læst/ brugt/ kan inspirere. Jeg er selv vild med at få overblikket over månedes fordeling på de forskellige fødevarekategorier. På den måde er det nemt at se, om for mange søde sager har vundet plads ;)
   Det bliver ret sikkert ikke det sidste budget-indlæg.
   KH
   - frk. sveske

   Slet