lørdag den 28. december 2013

hørfrøbrød med solsikkekerner (LCHF)


2. juledag bød på årets julefrokost hos mine forældre. Det var sædvanligvis en hyggelig dag med masser af mad. Da jeg ikke spiser rugbrød, havde jeg i stedet bagt det skønne hørfrøbrød, som Maria - VanløseBlues delte for nylig. Det var bare super lækkert og gjorde sig rigtig godt under julens fiskefilet og lune leverpostej, som er mine hofretter sammen osten ;)
Desuden var opskriften perfekt til anvendelse af de pasteuriserede æggehvider, som stod tilbage efter julens marcipan-produktion. Har du ikke sådan en flaske på køl, tænker jeg, at tilsvarende almindelige hele æg sagtens kan erstatte hviderne. 
Har du måske en forsinket julefrokost i vente eller måske nytårsfrokost, så kan jeg på det varmeste anbefale dette brød. Tak for inspirationen, Maria :D

hørfrøbrød med solsikkekerner
(1 mellemstort brød)

1 fl past. æggehvider (240 ml)
100 g creme fraiche/ hytteost/ kokosmælk
1/2 dl olivenolie
200 g kværnede hørfrø
2 spsk hele hørfrø
5 spsk solsikkekerner
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk bagepulver
1 lille tsk havsalt

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 150 grader.
2) Pisk hviderne med creme fraiche.
3) Bland de øvrige ingredienser i og rør godt.
4) Hæld dejen i en mellemstor brødform beklædt med bagepapir.
5) Bag brødet i 45-60 min. ved 150 grader.
6) Lad brødet afkøle helt på en bagerist, inden det skæres eller pakkes væk.

tip!
Skær evt. brødet i skriver og frys ned i portioner, så det kan tages op efter behov. 



...enjoy!

3 kommentarer:

  1. Lækkert �� hvor mange "rigtige" æg tror du der skal til?

    SvarSlet
    Svar
    1. 1 æggehvide er ca. 30 g/30 ml
      Så der skal æggehvider fra 8 æg til
      Hvis du vil have hele æg så kan du nok sige 3-4 æg :) (og tage lidt olie fra?)

      Slet
  2. Bager du med eller uden varmluft?

    SvarSlet