tirsdag den 17. december 2013

20 random facts om mig

De seneste dage har der floreret en sjov lille 'leg' på #instagram, som går ud på at fortælle '20 ting om sig selv'. Her er jeg også blevet tagget et par gange, men det der med tid er en faktor i hos mig pt. Nu med forsinkelse vælger jeg, som flere andre bloggere, at flytte den til bloggen, så der er plads til uddybende kommentarer.

So here it goes...

1) Jeg er tryghedsnarkoman
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse hos de læsere, som har fulgt med herinde den seneste måneds tid. Det er nok også derfor, den lige popper op som nummer et, da jeg lige har været udfordret på min tryghedsnarkomani. Jeg er ikke god til forandringer og store voksne beslutninger. Jeg vil gerne blive i det kendte - de kende omgivelser med finmasket sikkerhedsnet. Heldigvis er ham den lækre, jeg deler seng med min modpol, så jeg af og til udfordres op den konto og sluger nogle kameler.

2) Jeg er fynbo
Men har fået at vide, at man ikke kan høre det på mig. Derimod adopterede jeg nemt lidt københavnsk accent, da jeg boede derovre i 3 år. NB! Jeg elsker det danske sprogs forskellige dialekter - og synes det er ærgerligt, at de bliver mindre og mindre udpræget. Mine svigerforældre fra Vestjylland kan virkelig sætte mit sprogøre på prøve, men det er herligt!

3) Jeg er opvokset i en kernefamilie
Far, mor, min bror og jeg ... ja, det siger vel lidt om mig her i skilsmisse-tiderne. Håber, at jeg selv sammen med kæresten kan skabe vores egen kernefamilie en dag.

4) Jeg elsker at læse
Hele min folkeskoletid læste jeg konstant - og en hel masse ud over det obligatoriske. Gymnasiet og universitet lagde en dæmper på læse-overskuddet. Heldigvis var der gode lange ferier til det formål. I de senere år kommer og går læselysten lidt i bølger - flere faglitterærer bøger er også kommet ind over. Jeg slapper bare rigtig godt af med en bog - det er svært at lave alt muligt imens - i hvert fald fysisk.

5) Jeg har stortset altid interesseret mig for kost og sundhed
- i en eller anden form. Da jeg var yngre blev jeg ofte beskyldt for at være kræsen, så da den første sundhedsapostel på min vej fortalte mig, at kræsenhed ofte er et symptom på, at kroppen ikke kan håndtere den pågældende fødevare, blev jeg så glad/ lettet. I folkeskolen var jeg hende med den 'sunde' madpakke, i gymnasiet/ på uni afprøvede jeg diverse diæter (det er vel også en slags kostinteresse) i kampen mod yoyo-vægt, i mit uddannelsesvalg har jeg også været en tur forbi emnet med halvandet år på 'Global Nutrion & Health' og de seneste år har jeg jo bevæget mig i madblogger-land.

6) Jeg har en BA i erhvervsøkonomi
Jeg bruger den dog ikke direkte i min nuværende beskæftigelse. Tabte interessen under uddannelsen og startede derfor også på ovennævte uddannelse efterfølgende. Uddannelsen lå i min fars fodspor og når man ikke ved, hvad man gerne vil (som 18-årig og heller ikke nu som 29-årig), så er det lidt det nemme valg. Jeg var nu også glad for erhvervsøkonomi i gym, men gang lige det op med en universitetsuddannelse. For det ikke skal være løgn, har tanken om en overbygning flere gange spøgt i håb om at rykke videre, men 'den uddannelsesretning er bare ikke mig'.

7) Jeg elsker OST
Deraf tilnavnet 'Monty Mus' fra vores roadtrip i USA tidligere på året. Ifølge kæresten var jeg altid at finde ved ostekøleren, når jeg blev væk i de store supermarkeder derovre. At de fede oste er en del af LCHF beviser bare, det er min hylde. Dog er skimmel- og mug-oste slet ikke noget for mig. OG selv om mine gener måske mener, jeg bør skære ned på det mættede fedt, så slipper jeg ikke mine oste!

8) Træning/ fysisk aktivitet er mental opladning for mig
Selv om jeg har dage, hvor jeg ikke gider træne, så giver det mig næsten altid en god portion overskud, når jeg kommer ud på den anden side.

9) Jeg er Rigtig dårlig til at slappe af
Jeg bliver nemt rastløs og er virkelig dårlig til tage 'mig tid' og udnytte den til den ofte tiltrængte afslapning. Jeg ser sjældent tv uden at lave andet imens (læs: til min kærestes store irritation).

10) Jeg er perfektionist
Graden er blevet mindre med årene og områderne hvor den træder igennem er nogle andre. (Der er fx ikke nogen, som skal kalde mig doven eller sjusket, når det kommer til de huslige gøremål.)

11) Jeg går i den grad ind for det alternative
Ligger den en mulig behandling uden for det medicinske, bliver den afprøvet. Jeg hader recepter på tvivlsomme medikamenter fra lægen - og ender oftest med ikke at tage dem/ finde 'sundere' alternativer.

12) Jeg er bange for hunde - og generelt ikke en dyreven
Jeg har aldrig haft kæledyr og får det heller ikke - vil have veto-ret på min hånd her ;)

13) Jeg er struktureret
Derfor var matematisk linje og økonomi-vejen også oplagt tidligere. Jeg elsker at kunne sætte to streger under facit, putte ting i kasser og lave/ udfylde skemaer (læs: var der nogle, som sagde Excel her?). Gad nok vide, hvorfor jeg ikke kan få den der madplan lavet i et Excel-ark? ;)

14) Rod stresser mig
Rod og løse ender dræner mig bare meget!

15) Jeg har flere introverte træk
... men beskyldes for at være asocial på den konto. Sociale arrangementer dræner mig. Jeg lader virkelig bedst op alene.

16) Jeg er en tænker
Og det i en sådan grad, at det til tider hæmmer mig.

17) Jeg har været sammen med ham den lækre i nu 4 år
Her har jeg virkelig mødt personEN (læs: endda via netdating), som jeg kan være Mig selv sammen med og det Selskab, jeg aldrig vil være foruden. Han får det bedste frem i mig og jeg er ikke et sekund i tvivl om, han skal være far til mine børn. Jeg elsker ham af hele mit hjerte.

18) Jeg sætter andre før mig selv
Ja, jeg er vel det man kalder en pleaser = der er skal arbejdes her, hvis jeg ikke selv skal forsvinde i 'arbejdet' med at tilfredsstille andre.

19) Jeg elsker at blogge
Det er helt vildt et så meget det frirum, jeg har lige her, betyder for mig. Jeg vil gerne inspirere og dele ud, men helt personligt her bag skærmen, så er det fantastisk at kunne lette hjerte og bare være mig.

20) Jeg er genert
Derfor er det virtuelle rum, det helt rigtig sted at slå mine folder. Jeg er typisk den stille i selskabet indtil jeg føler mig tryg (apropos pkt. 1) ved omgivelser og personer. Pladsen som midtpunkt tager jeg aldrig, men holder mig hellere i baggrunden.

Det var så mig - eller i hvert fald lidt om mig. Faktisk er det sjovt at sætte sådanne facts på sin person. Jeg har selv fundet det interessant at læse om jer derude, så derfor er mit input også på plads.

God aften!

5 kommentarer:

 1. Det var bare virkelig dejlig læsning! Ikke fordi der var så meget, der kom bag på mig, for man kender dig jo lidt efterhånden. Men alligevel lidt nye ting. Fx synes jeg ikke, du virkede genert, da jeg havde fornøjelsen af at hilse på dig. Jeg synes tværtimod, du virkede afslappet og ligetil.

  Og tænk i øvrigt, at du er så ung!! Æææj.... :)

  SvarSlet
 2. Hej Jane,
  Det glæde rmig at høre, at du føler, du kender mig. Bloggen er nemlig Mig og jeg elsker at udfolde mig i det forum. Genertheden træder nok mest frem blandt fremmede eller folk jeg ikke er trygge ved, så det er kompliment til dig ;)
  Jeg glæder mig til jeg igen får fornøjelsen af dig om en måneds tid, hvor den nye bog skal inviteres med hjem til Jylland fra det store KBH.
  Er jeg ung?! Argh alt er vel relativt.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
 3. Dejlig læsning- det har væres sjovt at følge de her 20 ting om folk- mange har faktisk ret mange ting der går igen ;)
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette,
   Ja, det er altså spændende læsning. Du har ret - man bliver nok også lidt farvet efter at læse de mange random facts.
   KH
   - frk. sveske

   Slet