tirsdag den 3. juli 2012

cavalier chokolade(r) sødet med stevia


Look what I found ;-)

Nu er den her - eller i hvert fald næsten (læs: er købt i Tyskland)! Chokolade sødet med stevia-planten (og erythritol- Sukrin) og endda i flere smagsvarianter. Jeg fandt otte forskellige varianter.

 de mørke chokolader: bær, natural og hørfrø - rice crisp

de lyse chokolader: natural, barley - rice crisp og hasselnød

 de hvide chokolader: rice crisp og mango hindbær

Kakaoprocenterne er desværre ikke så høje (læs: min. 55 pct. for de mørke chokolader), som det ellers anbefales for at opnå de sundhedsmæssige fordele ved at nyde lidt chokolade. Til gengæld påvirker den ikke blodsukkeret hos en sukker-sensitiv person som mig. Varianterne med rice crisp indeholder dog hvede/ gluten, men så er det jo godt, der er flere varianter at tage af, hvis man ikke tåler gluten. Alle varianter er desuden Fairtrade mærkede.

Jeg har endnu ikke smagt, men når der tages hul på 'stakken' skal I selvfølgelig nok høre, om de lever op til prisen på hele 20 kroner for en plade på 85 gram.

23 kommentarer:

  1. Hvor mange kcal pr. 100 gram? (:
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Vil tro de ligger på 400-500 kcal pr. 100 g. Kan tjekke det senere, hvis du vil have præcise tal ;-) Det er jo stadig chokolade, så bør nydes med måde.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hov, kan du så få smagt!! Jeg må vide, om det er godt :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,
      Jeg prøver lidt at undgå at åbne dem, for så er jeg jo i gang og dermed kan man ikke vide, hvad der sker... hehe ;-) Der var også lige lidt sukker-varianter med hjem, som jeg ikke helt har kunne holde fingrene fra.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Uhm!! Mig med otte plader chokolade i huset, det var gået helt galt:-) De ser godt nok lækre ud, glæder mig til at høre, om de er gode, så må jeg jo en tur til Tyskland. Hvor har du købt dem henne dernede?

    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine,
      Det er faktisk lidt 'farligt' ja. Jeg er dog ret fast besluttet på, at det skal jeg kunne have og kunne lade dem være (lidt en test til mig selv). Host host... ikke et ord om de sukkerholdige chokolader, som jeg ikke har kunne lade ligge efter de kom i huset.
      De er købt hos Købmandsgaarden i Harrislee, altså en af grænsebutikkerne, hvor de var godt gemt mellem Nutella og Haribo i meget kulørte farver ;-P
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. hej,

    jeg bor i tyskland og vil meget gerne vide hvor du har fundet de chokolader:)?

    Kh lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone,
      De er købt hos grænsebutikken, Købmandsgaarden i Harrislee ;-) God jagt!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Hej sveske

    Er spændt på at høre din dom! Jeg har lige været i Frankrig, hvor jeg fandt 80 (eller er det 70) procents chokolade med stevia. Jeg besindede mig og tog kun tre plader med hjem. Det er jeg glad for, for ad bad. Eftersmagen er ikke god. Øv.

    ps. skøn blog!
    /Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette,
      Okay, det lyder rigtig øv! Jeg turde godt med den tanke, at det altid kunne bruges i bagværk, hvis jeg ikke kan lide dem som spisechokolader.
      Jeg synes dog også tit at almindelig mørk chokolade med en cacaoprocent på 85 % bliver for bittert i eftersmagen. Jeg håber dog, mine smagsløg er 'vokset' - har ikke fået sådan chokolade i mange år. Der røg nemlig også sådan et par plader med hjem fra Björnsted.

      Tak for roserne til bloggen :-D
      - frk. sveske

      Slet
  6. Jeg spændt på smagen- for jeg må desværre giver Camilla Plum ret i at eftersmagen med Stevia meget = aspartam :( Men tænker mig at måske er det fortyndet her.
    jeg synes at 85 % chokolade kan smage utroligt forskelligt noget er mega bittert andet er helt ok i smagen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Kan du anbefale en chokolade med 85 % kakao, som ikke er alt for bitter?
      Jeg skal nok melde tilbage, når jeg har taget hul på chokoladerne...
      - frk. sveske

      Slet
    2. Green and black, Aldis og Lidls er faktisk ret ok i smag.
      Jeg synes desværre den Øko fra netto er ret bitter -så der køber jeg mest 70 %

      Slet
    3. Hej igen,
      Ok, så må jeg vist en tur forbi Aldi eller Lidl, når lageret er opbrugt. Det varer forhåbentlig lææænge...
      - frk. sveske

      Slet
  7. Ih, hvor har jeg glædet mig til dem :-) Er spændt på at høre, hvad du synes. Og er spændt på, hvornår de rammer DK.
    Kærlig hilsen Tatjana

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe ja, har jeg også.
      I will let you know...

      - frk. sveske

      Slet
  8. Aldi sælger en 85% chokolade, som helt klart kan anbefales - og så er den tilmed billig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Super! Tak for tippet ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  9. Hvorhenne i Tyskland har du købt dem? Jeg tænker på, om de har dem nede i grænsehandlen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      De er købt i grænsebutikken Købmandsgaarden i Harrislee. Så tag du bare ned og fyld lageret op på den anden side af grænsen ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  10. Jeg har smagt den mørke (55%) med kakaonibs, og den var ok. Dog noget anonym og med en diskret eftersmag, som jeg ikke kender fra almindelig chokolade. Jeg er ikke helt overbevist om, at de kommer til at indgå i mit chokoladelager (som om jeg havde sådan et!). Jeg er til gengæld vild med alle slags chokolade 85% - nærmest jo bitrere, jo bedre. I Frankrig sidste år fandt jeg 90% chokolade og det spiste jeg med største velbehag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jane,
      Jeg har stadig ikke taget hul - kæmper lige lidt sukkervarianterne i de her dage, men de kan måske blive min redning. Har i hvert fald planer om endnu en kold tyrker i morgen, hvis ikke aftenens onde hovedpine tager livet af mig.
      Jeg er ikke til det meget bitre, så er startet lidt ud med 70 %, men der er også kommet 85 % på lageret. jeg lærer nok også at spise det 'rent' en dag ellers er der jo til overtræk af diverse hjemmelavet lækkerier.
      - frk. sveske

      Slet
    2. Jane - du kan få 99% Chokolade i Magasin (Lindt) - så får du helt klart dit behov for bitter chokolade dækket, for det er godt nok bittert.. Enjoy ;)
      //Ann-Dorte

      Slet