onsdag den 2. april 2014

coconut 'oatmeal' (LCHF)


Grød til morgenmad? Ja, jeg er ret vild med kokosgrøden til afveksling fra den salte morgenmad. Derfor måtte jeg også afprøve udgaven uden æg, da Anne bloggede denne. Denne grød er virkelig sød, selv om jeg lavede den på halvt kokosmælk og halvt vand. Det er som at spise dessert til morgenmad, men det er en meget mættende dessert. Så er den søde tand hul, så kan denne grød gøre en god indsats mod dette. Selv var jeg bange for, at den søde morgenmad ville sætte cravings søen for resten af dagen. Heldigvis var det ikke tilfældet, tværtimod, bidrog den med rigtig god mæthed.
Konsistensen minder på sin vis meget om traditionel havregrød og kommer i hvert fald tættere på denne end kokosgrøden, hvis du går efter konsistens. Dog skal du være vild med kokos med kokos på, hvor det er næsten ren kokos med både kokosolie, kokosmælk, kokosmel og kokosfibre.
Jeg vil dog foretrække kokosgrøden, da mine sukkersensitive smagsløg synes denne var sød i overflod. Måske en mere syrlig topping ville klæde grøden bedre. Smørklatten er bare blevet et must i min morgengrød og så elsker jeg kanel(!)
Give it a try,)

coconut 'oatmeal' (LCHF)
(1 port.)

2 spsk kokosolie
1 dl alm. kokosmel, det grove
2 dl fuldfed kokosmælk - evt. halvt vand eller anden nøddemælk for mælkefri version
1 spsk kokosfibre
1 nip vanillepulver
1 nip salt

topping
smørklat (udelades for mælkefri variant)
kanel

fremgangsmåde:
1) Smelt kokosolien i en kasserolle.
2) Tilsæt kokosmel og rist til det tager farve og dufter.
3) Tilsæt de øvrige ingredienser.
4) Lad grøden simre ved middelvarme til den har den ønskede konsistens.
5) Hæld grøden i en skål og top med smørklat og rigeligt kanel.
Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Arhj Sveske den ser bare så lækker ud :D Må prøves senere i dag efter træning. Har prøvet at lave kokosgrød med alm kokosmel og fløde og den var god. Hvad gør denne udgave så sød ?? Hilsen Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Det var også lidt den påstand hos Anne (den omvendte verden), jeg måtte have afprøvet. Er glad for, jeg afprøvede med halvt vand og halv kokosmælk. Jeg tror det er det ristede kokosmel sammen med kokosmælk som bare søder helt vildt. Eller også har jeg bare fået vildt sensitive smagsløg, når det kommer til søde smage... I hvert fald passer kokosgrøden mine smagsløg bedre.
   Mætheden var dog overraskende god og så kan det jo nemt laves mejerfri, så det kan ikke undelukkes, at jeg laver den igen ;P
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Måske jeg skulle prøve denne opskrift af. Jeg har prøvet kokosgrøden men den var absolut ikke et hit, jeg kan ikke finde ud af om jeg lavede noget forkert eller om jeg simpelthen bare ikke kan lide den...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Amelia,
   Jeg synes da helt sikkert, at du skal give denne et forsøg. Konsistens og smag minder på ingen måde om kokosgrøden, så måske denne passer dine smagsløg bedre.
   KH
   - frk. sveske

   Slet