mandag den 7. april 2014

min træning uge 14.2014

mandag: 80 min. bryst/ skulder (forside)

tirsdag: hviledag

onsdag: 5 min. opvarmning på cykel (level 10). 80 min. ryg/ bagskulder/ mave

torsdag: 90 min. yoga

fredag: hviledag

lørdag: 10 min. opvarmning på cykel (level 8). 80 min. ben/ biceps (superset)


søndag: hviledag

I dag er det mandag og dermed tid til at opsummere sidste uges træning. Det blev til tre styrketræningspas plus min uundværlige yoga. Dermed havde ugen tre hviledage, det var en enkelt mere end tiltænkt, men min fredag på jobbet blev længere end planlagt og jeg havde bare brug for 'migtid', da jeg landede hjemme. Og i fredags lykkedes det at hive stikket ud, hoppe på sofaen og sende kæresten alene til træning (læs: Sådan Sveske!).
Færre pas gav også mere gejst i passene, så det er win win. Jeg havde en rigtig god bentræning tidligt lørdag morgen, hvor jeg var alene afsted. Den gav dog ikke så mange DOMS som ventet, men syretræning, det var det i hvert fald med sådan en gang superset.
Til slut - jeg håber, motivationen snart vender tilbage og jeg kan arbejde mig til mere synlige resultater, for til trods for at det går godt med den mere strikse LCHF, så sker der ikke noget rent fysisk... Hmm...!

God træning!

6 kommentarer:

 1. Jeg havde samme problem som dig på lchf. Man kan hurtigt komme til at snyde sig selv . "Jamen jeg spiser jo ingen kulhydrater så hvorfor taber jeg mig ikke". Det virker til at man let kommer til at glemme at kalorier tæller. Måske spiser man få kylhydrater. Måske spiser man striks lchf som du gør. Det betyder jo desværre ikke at man ikke kan spiser i et kalorieunderskud. Et par spsk olie og smør kan hurtigt løbe op i for mange kalorier, af den slags der ikke mætter synderligt i forhold til samme antal kalorier fra fx broccoli. Jeg mener ikke at man ikke skal have fedt, men der er altså også en grænse :)
  Selvom jeg har været glad for LCHF så har jeg altså tabt mig meget ved at invitere lidt flere kulhydrater ind i varmen. Mit blodsukker er stadig stabilt, men min fedtprocent er længere nede end aldrig før.
  Mvh Anna :)

  SvarSlet
 2. Hej Anna,
  Jeg føler ikke, jeg snyder mig selv. Jeg spiser mindre end tidligere (snacks er skåret væk). Har mange overvejelser angående ændringer - mere grønt/ protein og mindre fedt, mindre mad, tjek på fordelingen/ kcal m.m. MEN pt er jeg et sted, hvor sult blot vil stresse min krop + jeg har tendens til at ville for meget. Prøver at mane lidt til ro og dræbe frustrationen - nyde maden og processen.
  Kulhydrater i hvilken form har hjulpet dig? Og tillykke med, du har fundet 'vejen' for dig.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
 3. Sådan set udefra, kan man altså godt have meget svært ved at se, hvorfor din krop skulle ønske at tabe sig… Du er jo tilsyneladende slank og stærk, og det der du kalder stress-mave nogle gange, er du sikker på, at det ikke er trivsel-mave?
  Det er ret grænseoverskridende sådan at kommentere på nogens krop, for man ved jo kun selv, hvordan det føles, så tag det bare som "hun aner jo heller ikke hvad hun snakker om", men jeg tænker bare, at jeg altså ikke er sikker på, at de der six-pack damer, nødvendigvis er udtryk for en krop i større balance end din.. Hvis man tænker over det, er der så nogen som helst anden kultur eller tid, hvor din krop ville være en der skulle tabe sig? Gang på gang synes jeg forskningen viser, at det BMI og det kropsideal vi har besluttet os for af kosmetiske grunde, fører til en kortere levetid end et BMI lige over det vi siger er idealet. Hvorfor har vi så det ideal?
  Jeg er virkelig ked af, hvis mit indlæg er fornærmende. Essensen er, at jeg synes du er en rigtig flot kvinde og hvis din krop også er stærk og sund, og det tror jeg den er, så er det jo også muligt, at den ikke taber sig, fordi den ikke skal, måske gør den det helt rigtige??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille,
   Du er slet ikke fornærmende med din kommentar. Faktisk rammer du hovedet på sømmet. Det er bare svært at acceptere at bukserne strammer, når de ikke altid har gjort det og når jeg senest i efteråret havde en krop, som gjorde mig gladere for spejlbilledet. Kroppen har helt sikkert sine grund til at holde på fedtet. Flere af dem kender jeg, men kunsten er at omgå dem = finde den kost, hvor jeg trives og i hvert fald ikke tager på. Jeg sigter ikke efter six-pack (synes jeg er ret realistisk efter mine mange diæt-erfaringer), men mere en krop med lavere fedtprocent, så tøjet sidder bedre.
   Jeg ved, der er ubalancer, som jeg gerne vil have styr på og her er øget fedtlagre ikke noget, som gavner mig.
   Tak for din ærlige kommentar.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Hej frk. sveske

  Er en af dine tilhængere helt fra op starten af din ændring til LCHF kosten og synes altid dine opskrifter ser vildt gode og flere er da også blevet afprøvet herhjemme med godt resultat:)
  Er selv ikke længere på LCHF, da det simpelthen blev for restriktivt for mig i længden og desværre ikke kom længere ned i vægt, havde nok lidt samme kvindelige figur som dig:)
  For mig tror jeg det manglede vægttab simpelthen hang sammen med at jeg fik for meget energi (kalorieoverskud) i forhold til det min krop forbrændte og kroppen er jo desværre så magelig at så giver den ikke slip på fedtet (eller flytter det til brysterne - som den jo godt kunne tage og gøre i stedet:0).
  Sidste år lykkedes det mig at komme ned på en vægt som jeg var rigtig godt tilfreds med med en kombination af færre kulhydrater og kalorietælling og ja det er da mega træls at veje og taste sin mad ind, men for mig var det virkelig en øjenåbner af de store at se hvor meget energi der egentlig var i de forskellige fødevarer.
  Er desværre steget lidt i vægt igen, men det er helt klart fordi jeg spiser for usundt (slik, chokolade, pasta, hvidt brød und so weiter).

  Nu vil jeg ikke opfordre dig til at begynde at tælle kalorier, men det kunne måske være en ide i en afgrænset periode for at se om du virkelig lever i et kalorieunderskud, da dette er desværre er det eneste der reelt giver et vægttab.

  Håber ikke du tager det ilde op, men synes virkelig du fortjener at der sker nogle fysiske forandringer også med alt det tid du ligger i træning og din sunde kost:)

  Fortsat rigtig god dag og tak for dine altid inspirerende og skønne indlæg.

  Mvh. Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh Heidi, tak for din skønne kommentar.
   Jeg tager den bestemt ikke ilde op - I prikker jo til de faktorer jeg inderst inde godt ved, at jeg er nødt til at tage højde for.
   Jeg ved jo godt, at MIN krop ikke er alt for villig til at slippe fedtet - og jeg har i min vægttabshistorie tidligere tabt mig ved kcal-restriktion. Grundet erfaring med tælleriet, mener jeg dog heller ikke, at min fornemmelse for kcal i LCHF er helt skæv. Fedt tæller meget op og derfor har det være relevant at skære alt det ekstra fra (snackeriet er skåret meget ned).
   Da jeg skal være meget OBS! på min blodsukker tør jeg ikke rigtig lukke flere kulhydrater ind i min kost...
   Tanken om tælleri huer mig ikke, men har overvejet et tjek op - det bliver dog først ved øget overskud til at sætte ind. Pt må jeg holde ved tre gode måltider og det snorlige blodsukker.
   Tak for dit input og roserne. Altid dejligt at høre fra jer derude.
   KH
   - frk. sveske

   Slet