lørdag den 25. januar 2014

sprød grønkålssalat med ekstra knas


Her i min uge med grøn- og rødkål skal I da ikke snydes for en variant med den grønne kål. Denne salat er nemlig genial til de dage, hvor der bare skal laves noget grønt tilbehør i en fart (læs: det kræver så nok lige den snittede variant af grønkålen). Desuden indeholder salaten sprøde ingredienser som ofte er at finde i mit køleskab - har du ikke lige æbler og gulerod, da kan de sagtens erstattes med andet grønt eller frugt fx gør avocado og granatæble sig også godt sammen med grønkålen. I ugens løb har jeg også spist en variant af salaten blot toppet med rød peberfrugt og peanuts, som tilbehør til madpakkens kylling & feta i mayo (læs: det er altid en sikker vinder).

sprød grønkålssalat med ekstra knas
(1 stor skål)

½ ps fintsnittet grønkål
saft og skal af en lille øko citron
en god slat olivenolie
friskkværnet salt

2 mellemstørrelse gulerødder
½ æble
en håndfuld salte peanuts

fremgangsmåde:
1) Kom grønkålen i en skål sammen med olie, citron og salt.
2) Kram kålen godt et par minutter til den bliver lidt blødere og farven bliver mørkere grøn.
3) Skæl gulerødderne og lav strimler med skrælleren.
4) Skær æblet i små tern.
5) Vend gulerod og æble i grønkålen.
6) Top salaten med salte peanuts før servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar