onsdag den 8. januar 2014

anmeldelse: familiens low carb favoritter


I dag udkommer Tatjana Albinius' kogebog: Familiens Low Carb Favoritter. Jeg har været heldig at få et eksemplar tilsendt til anmeldelse, som du får lige her.

Bogen er en praktisk guide til at komme godt i gang med en livsstil med færre kulhydrater. Bemærk! ordet 'livsstil' - det går igen og der er altså ikke tale om en kur. Derimod en god guide til at leve mere low carb - for hele familien.


Som introduktion til low carb livsstilen er der en række praktiske oplysninger og grundlæggende viden om kosten, ingredienser m.m., som du med fordel kan bruge som opslagsværk undervejs. Bland andet er der i dette afsnit af bogen finde en sukkerafvænningsguide og hjælp til at spise low carb, når de spiser ude. Desuden får du i første sektion af bogen også lidt idéer til at lægge motion ind i hverdagen, som selvfølgelig er et super redskab sammen med low carb kosten til at få en sundere livsstil.

Personligt er jeg i denne del af bogen glad for kapitlet om 'dine måltider', hvor vigtigheden af mindfulness i måltidet beskrives. Tatjanas pointe med, at hvert måltid er/ skal være en kærlighedserklæring til dig selv, går også rent ind hos mig. Apropos kærlighedserklæringen så går nydelse også frem for kalorietælling. Altså ingen kalorietælling men blot nogle simple guidelines for at opnå vægttab med low carb livsstilen.


Efterfølgende er bogen fyldt med lækre opskrifter på familiens low carb favoritter. Opskrifterne er inddelt i kategorier, så det er nemt at få inspiration til fx morgenmaden eller lækkerierne til weekenden. Opskrifterne er nemme at gå til og tilpasse til hele familien. Og da vi ikke alle er ens og fungerer med den samme kost, er der ved hver opskrift angivet mulighed for at tilføje ekstra kulhydrater i form af frugt eller fuldkornsprodukter. Det er jo ikke nødvendigvis alle i familien, som ønsker at gå ned i vægt, men her kan du nemt finde supplementer til at holde vægten - de bliver jo også relevante for dig, når vægttabet er opnået.

Opskrifterne kræver ikke en masse specialingredienser, da der jo er tale om en god basiskost med kød, grøntsager, olie og nødder/ kerner. Det er faktisk mest, når det kommer til det søde køkken, at erstatninger for sukkeret bliver nødvendigt.


Bogens praktiske tilgang til low carb livsstilen afspejles desuden i dens praktiske layout. Bogen er med spiralryg, så det er nemt at have den slået op på opskriften, når der skal kokkeres low carb favoritter i køkkenet.

Bogen kan købes i din boghandler eller hos forfatteren lige her.
Vejledende udsalgspris kr. 198,-.

4 kommentarer:

 1. Hvordan er opskrifterne deri? Er der mange forskellige og inspirerende, eller er det måske mere tiltænkt dem, der er lidt nyere inden for low-carb-madlavning og derfor har brug for hjælp til at lave almindelige hverdagsretter, så de passer til den måde at spise på? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Opskrifterne er meget basis og favoritter, som titlen lægger op til. Det er nok mest til de nye inden for low carb, men også til en mere moderet low carb, hvor hele familien kan være med.
   Men der er lidt af det hele, så jeg kommer ret sikkert til at bruge den som inspiration fremadrettet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Tak for omtalen, søde Sveske - jeg håber, du bliver glad for bogen :-)

  Kærlig hilsen Tatjana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tatjana,
   Tillykke med den - jeg glæder mig allerede til at tage den rigtigt i brug og bruge den til at få gang i de der madplaner.
   KH
   - frk. sveske

   Slet