torsdag den 16. januar 2014

kyllingebøffer m/ grøn chili & parmesan


Puha, selv her i anden uge efter ferien, synes jeg, at hverdagen slår hårdt. Derfor kræver det lidt sin frk. sveske at få noget aftensmad på bordet, selv om jeg/ vi da forsøger at mealpreppe i weekenden. Disse bøffer må af den grund siges at være toppen af poppen på vores middagsbord i ugen, der lakker mod enden. De blev kreeret i køkkenet tirsdag aften, hvor jeg skulle slappe af oven på behandling af 'stresssymptomer' i en stram nakke/ skulder hos min zoneterapeut/ massør og derfor ikke var til træning (læs: se lige hvor godt det gik med den afslapning - det er en ommer!). Nå, men nok om den sag - det blev i hvert fald en skøn aftensmad med disse smagfulde bøffer. Desuden blev det til mad til to dage, så det var total win-win situation.
Det fantastiske ved kyllingebøffer eller -deller er, at kyllingen er ret neutral i smagen, så der kan tilsættes alverdens smagselementer for at løfte den. Jeg er nemlig ikke særlig vild med den ovnstegte kyllingefilet, som kæresten konsumerer flere af dagligt, derfor bliver det typisk i fars-udgaven, når jeg skal lave kylling - hvis der altså ikke lige er tale om den fede kylling i mayo, som ofte er med i madpakken.
Ost gør sig godt i fars, men smager ikke så meget igennem - der er chili lige modsat, så i kombination med krydderimix'et fra Urtekram, som selvfølgelig sagtens kan erstattes med dine yndlingskrydderier, gav det en skøn smagfuld omgang kyllingebøffer.
Desuden bør der slåes et slag for tilbehøret, som var simpelt, men SÅ lækkert: syrlig salat, fede svampe og semi-sprødt grøntsagsbrød for ekstra grønt.

kyllingebøffer med grøn chili & parmesan
(4 stk.)

600 g kyllingefilet
2 æggeblommer
1 frisk grøn chili
1 dl revet parmesan
1/2 rødløg
1 tsk urtesalt
smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Hak kyllingen i minihakkeren.
2) Skær løg og chili i mindre stykker og hak groft i minihakkeren.
3) Kom alle ingredienserne i en skål og rør til ensartet fars.
4) Lad gerne farsen hvile på køl en halv time, inden den formes til fire store bøffer.
5) Smelt en god stor klat smør på en stor pande.
6) Steg bøfferne 4-5 min. på hver side - til de er flot gyldne og gennemstegte.

forslag til tilbehør
grøn salat med citronskal
cremede champignon
mayo/ aioli5 kommentarer:

 1. Hej frk. Sveske. Det ser rigtig lækkert ud, jeres mad. Men jeg undrer mig dog over, at I har mad til to dage der. Kan både du og din kæreste blive mætte af 150g kyllingebøf, lidt svampe og lidt salat? Måske er det mig, den er gal med, men jeg synes altså godt nok din portion ser lille ud? Hvor meget spiser du normalt? Jeg træner en del ligesom dig, og jeg spiser dælme noget mere. Vh Anni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anni,
   Ja, det kunne vi den dag i hvert fald. Kæresten spiser kulhydratrigt tilbehør og min appetit er typisk mindre til aftensmad - pga. store måltider resten af dagen.
   Jeg mener ikke, at du kan sammenligne tallerkner - det gælder om at (lære at) lytte til kroppens mæthedssignaler og derudfra spise når man er sulten og stoppe, når man er mæt.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. For filan da hvor lyder de gode! jeg vil kaste mig ud i en rød variant i weekenden. Jeg har nemlig en meget stor kærlighed til den røde dressing mix fra urtekram og så er de chilier jeg har på lager røde - men jeg er ikke et sekund i tvivl om at de vil blive mega gode :-)

  Tak for inspirationen og så glæde jeg mig til at vi måske mødes d. 30? Hvad tid er du der?

  kh maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Jeg skal helt sikkert også have lavet en rød variant. Min favorit er faktisk også den røde dressing-/ dipmix.
   Selv tak da.
   Ja, der må vi da lige stikke hovederne sammen - jeg satser på at slutte en dag i KBH af med Janes bogreception. Da jeg har en togrejse hjem på to-tre timer bliver det nok i den første halvdel af seancen. Men smid mig en mail på mizz_sunsweet@msn.com.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Øj, en lækker servering! Det er hermed skrevet bag øret :D

  SvarSlet