lørdag den 13. april 2013

toast a la LCHF


Spiser du LCHF og savner en toast, så er denne version et godt bud på en erstatning. Omeletten smager ikke som brød, men det er jo den smeltede ost og lidt godt pålæg, som giver smagen af toast. Jeg bliver i hvert fald tilfredsstillet, når lysten til toast melder sig.
Ovenstående var på menuen til morgen, inden den stod på en god omgang træning i mit eget selskab. Jeg spiste den til en grøn smoothie, som dog ikke lige kom med på billedet ;-)

toast a la LCHF
(1 port.)

2 æg
2 måleskeer HUSK loppefrøskaller
1 spsk fløde 38 %
smør til stegning

30-50 g pålæg af god kvalitet*
20-40 g fed ost i skriver eller revet

*jeg er blevet lun på Hanegals brystfilet, selv om den er ret anonym i smagen. Skinke og jeg er bare aldrig blevet gode venner.

fremgangsmåde:
1) Pisk ægget sammen med HUSK og fløde med en gaffel i en skål.
2) Varm smørret på en mellemstørrelse pande.
3) Hæld æggemassen på, når smørret er smeltet.
4) Læg pålæg og ost på den ene halvdel af æggepandekagen, når den har fået bund (er stivnet på toppen).
5) Fold den anden halvdel over, når den har fået et par minutter og er gylden.
6) Del evt. halvmånen i to og vend de to trekanter, så osten nemmere smelter.
7) Tag af varmen, når osten er smeltet og servér straks.


Velbekomme!


2 kommentarer:

  1. Mums de ser lækre ud !!:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sussi,
      De er lækre. Jeg elsker al min fede ost på LCHF-kosten og den smelter jo godt i sådan en toast. Yummy!
      KH
      - frk. sveske

      Slet