Selv om det nu er et par dage siden, at det var 'hvede'-tid, så skal I ikke snydes for mit eksemplar. Jeg bagte disse lækre low carb 'hveder' efter Tatjanas opskrift til kæresten og jeg i fredags. De blev rigtig vellykket - bløde og ikke for æggede i konsistensen, hvilket nok skyldes mandelmelet. Desuden var jeg spændt på deres riste-evne, men det gik fint på brødristeren - dog uden den helt hård og sprøde skorpe, som vi kender fra det brød bagt med mel. For mig var de den helt rigtige erstatning, som var med til at tilfredsstille min lyst til ristet brød med smør. Derfor er det nok heller ikke sidste gang, at jeg benytter denne opskrift.
low carb 'hveder'
(8 stk.)
6 æg
3/4 dl fløde 38 %
75 g smeltet smør
2-3 spsk fiberHUSK
1 dl mandelmel med top (affedtet)
4 spsk Sukrin (kan udelades)
drys kardemomme (kan udelades)
3 tsk bagepulver
fremgangsmåde:
1) Blend eller pisk æggene med smør og fløde.
2) Bland de tørre ingredienser i de våde.
3) Lad dejen hvile 10 min. så fibrene suger væske til sig.
4) Form otte boller med våde hænder og sæt dem tæt i en lille bradepande.
5) Pensl bollerne med smeltet smør før bagning.
6) Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.
...enjoy!
_____
Indlægget indeholder affiliatelinks
uhh ja tak. de ser smaddergoe ud!
SvarSletUhm de ser gode ud! Har du brugt affedtet mandelmel eller er det bare alm mandelmel?
SvarSletJeg vil også gerne vide, om det er med affedtet mandelmel eller alm mandelmel :)
SvarSletDet er affedtet mandelmel. Hvis man trykker på linket i ingredienslisten kan man se produktet :-)
SvarSletHej!
SvarSletBeklager mit meget sene svar herinde - men jeg håber, I har fundet frem til, at det er den fedtreducerede mandelmel, der anvendes i opskriften ved at følge linket. Jeg har nu også skrevet det til i opskriften.
God bagelyst - måske de skal på bordet i aften?
KH
- frk. sveske
Hej ��
SvarSletDe ser fantastisk gode ud.
Kan jeg slet ikke bruge alm mandelmel?
Glad hilsen
Channette