tirsdag den 9. september 2014

nemt tilbehør | sprøde bønnefritter


For år tilbage blive jeg rådet til at gå uden om bælgfrugter grundet stivelsesindholdet. Den gang var jeg lige ved at slippe kulhydraterne og min krop sagde nej tak til sukker, hvede og stivelse. Derfor blev de grønne bønner også dømt ude, selv om deres kulhydratindhold er begrænset.

Eftersom flere og flere carbs igen er kommet ind i min kost takket være Anna Bogdanovas input aka bogen; 'Skyhøj forbrænding'. Dermed er det også blevet til et gensyn med de grønne bønner - indtil nu kun tilberedt som sprøde bønnefritter. Jeg har det jo med at finde nogle favoritter og hænge ved dem længe... Jeg har lavet mange bønnefritter siden foråret, men af en eller anden grund har de ikke ramt bloggen før nu, da jeg i weekenden fik en efterlysning fra brormand (læs: svigerinden).

Jeg er nok den sidste i blogland til at dele min opskrift på de sprøde grønne fritter, men ikke desto mindre får du her min variant.

bønnefritter
(1-2 pers.)

500 g frosne økologiske bønner
1 spsk ghee/ smør/ olie
god havsalt - gerne flagesalt, hvis du har

fremgangsmåde:
1) Varm ovnen op til 200 grader.
2) Smelt ghee eller smør i microovnen eller en gryde.
3) Hæld de frosne bønner ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
4) Dryp fedtstof ud over bønnerne - vend evt. lidt rundt.
5) Drys med rigeligt havsalt.
6) Bag bønnefritterne sprøde i ovnen ved 200 grader i 20-30 min.* Rør gerne 1-2 gange undervejs.
7) Kom de sprøde fritter i en skål eller lignende og drys evt. med lidt ekstra salt, hvis du som jeg er til salte fritter.

*Tilberedningstiden varierer + smag og behag er forskellig, når det kommer til bønnernes sprødhed. Prøv dig frem.



Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Og ellers bliver vi jo bare mindet om hvor fantastisk bønnefritterne er! (;

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Du har ret - og det minder jeg gerne om, for de er fantastiske.
      KH
      - frk. sveske

      Slet