onsdag den 24. september 2014

lakrids i grødskålen


 Er du, som jeg, typen, der elsker lakridssmagen i både slikskålen, salatskålen og nu også grødskålen, så er her en opskrift - eller opskrift er måske så meget sagt, det er vist mere et tip.
Jeg nyder gerne en portion glutenfri havregrød efter min træning, så der kommer gode kulhydrater ud i de udtømte glykogendepoter i musklerne. Desuden, så finder jeg sådan en gang grød yderst velsmagende. Og der er jo mulighed for at variere smagsoplevelsen i det uendelige. Hos mig er den oftest indtaget blot traditionel grød tilsat godt med salt og kanel i eller drysset på toppen. Det skader dog ikke med noget afveksling, derfor opstod denne grød forleden hos mig. Jeg har nemlig passet have hindbærbuske hos mine forældre, mens de tilbragte en uge under varmere himmelstrøg, så der var friske bær at toppe grøden med. Kombinationen af hindbær og lakrids er oplagt i mit hoved - er vild med den kombination hvis det skulle være gået din næse forbi.
Chokolade på toppen er blot for ekstra kræs og kan sagtens udelades. Du kan desuden bruge frosne hindbær, når de friske ikke længere i sæson. Du koger dem blot med i grøden, så de tør op undervejs.

grød med lakrids & hindbær

(1 port.)

1 dl havregryn - gerne glutenfri
2 dl vand
1 nip salt
1 æggehvide (kan udelades)

topping
en lille håndfuld friske danske hindbær fra din mors have (erstat med frosne - kog med i grøden)
5-10 g hakket mørk chokolade 85 % (kan udelades)

fremgangsmåde:
1) Kom gryn, vand og lakrids i en gryde. Varm op under omrøring.
2) Når grøden begynder at tykne tilsættes salt og evt. æggehvide. Rør godt. Smag til med ekstra salt*.
3) Hæld grøden i en skål, når konsistens og smag er som ønsket.
4) Hak chokoladen og drys på toppen af grøden.
5) Skyl hindbærerne og fordel på toppen.
6) Sæt dig godt tilrette og nyd.

*OBS! Salt binder væske og tykner dermed også din grød.

...enjoy!


_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

6 kommentarer:

  1. Åh ja hindbær og lakrids er virkelig et lækkert match :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det nemlig, jeg er vild med den kombi ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Den var godt nok ny! Jeg er vild med gulerodsversionen, så jeg må jo hellere prøve den. Har også hindbær i haven.

    Kh.
    Anne-Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne-Marie,
      Ja, prøv det, hvis du også er vild med lakrids i nærmest alt. Det er virkelig godt i grød og kombineret med friske hindbær er det bare en luksus-spise.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. GOD idé - den er gemt hos mig!
    KH
    Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Tak - håber, den falder i din smag ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet