lørdag den 5. april 2014

kokosgrød med nutellasmag


Jeg elsker lørdag! Ikke mindst denne lørdag, som jeg har startet med en tidlig, god og hård bentræning, inden kæresten skulle have bilen til midtjylland. Afsted med ham og så i joggingbukser og på sofaen i selskab med denne lækre morgenmad og bloggen. Nu skulle man tro, at det hele ikke blev bedre, men jo - senere går turen nemlig til hovedstaden, hvor jeg skal spise lækker mad i skønt selskab. Jeg glæder mig helt vildt (!).

Tilbage til den lækre morgenmad, som jeg lavede første gang i løbet af ugen. Eller det vil sige, kokosgrøden har jeg lavet et utal af gange, men der er så mange måder at variere den på, så jeg bliver ikke lige træt af den. Jeg faldt over en rest hasselnøddeolie i skabet og tænkte, at det må da smage af nutella på cacao-variationen af kokosgrøden. Ganske rigtig, så fremhæver hasselnøddesmagen cacaosmagen og sammen smager det meget af nutella (læs: i hvert fald som jeg husker smagen af nutella, da jeg ikke har spist det i flere år). Angående hasselnøddeolien så er det faktisk bare olien oven på hasselnøddesmør, som jeg har hældt fra og gemt for sig. Derfor kan du sagtens toppe grøden med hasselnøddesmør og få samme effekt. Det skal jeg i hvert fald afprøve snarest, når der kommer lidt nøddesmør på lager igen.

kokosgrød med nutellasmag
(1 port.)

2 æg
1 dl kokosmælk
1 spsk kokosfibre
1 spsk raw cacaopulver
et drys vanillepulver
et drys salt
en lille klump cacaosmør (kan udelades)

topping
hasselnøddesmør eller -olie
grofthakkede hasselnødder
kanel
ristede kokoschips
smørklat (udelades for mælkefri)

fremgangmåde:
1) Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde og pisk til ensartet masse.
2) Varm grøden op ved middelvarme og lad simre til den ønskede konsistens.
3) Tag grøden af varmen og hæld i en skål.
4) Top grøden med kanel, kokoschips, hasselnødder, nøddeolien og evt. smørklat lige inden servering.




...enjoy!

God lørdag :D

6 kommentarer:

  1. Det burde jeg prøve :-)
    /Camilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja da, det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver den variant :)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Kan man evt bruge komælk eller mandelmælk istedet for kokosmælken? Jeg synes ofte at det bliver for kvalm med så meget kokos. Men denne her grød frister.. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Du kan sagtens erstatte kokosmælken med fløde eller mandelmælk for en mindre sød kokosgrød.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Den her er virkelig på to-do'en!! Jamen nutella-smag - ÅRH! :)
    KH
    Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Ja, den er faktisk et 'must try', hvis du spørger chokolade-elskeren her i hvert fald.
      KH
      - frk. sveske

      Slet