onsdag den 5. september 2012

surprise ferie


Den seneste uges tid, har jeg spist jer af med planlagte indlæg, da jeg blandet andet har nydt denne udsigt. Det er nemlig langt om længe blevet min og kærestens tur til at holde ferie. Sidste mandag stod den derfor på surprise ferie for mit vedkommende - forstået i den forstand, at jeg ikke kendte vores destination (læs: ikke noget, der er sjovt for en kontrol-freak som mig, men det lykkedes at slippe det lidt = befriende!). Siden min bedre halvdel bookede rejsen for en måneds tid siden har jeg ellers været en ivrig 'gætter', men uden at ramme plet.

Har du et bud?

Ikke en gang afgangstavlens destination for vores afgang fra Kastrup, hjælp mig. Vi skulle nemlig flyve til Tivat. Hvor dælen ligger Tivat? Der måtte jeg lokke landet ud af kæresten og turen gik meget overraskende til Montenegro. Der fik han ret - det havde jeg aldrig gættet. Virkelig en spændende og positiv overraskelse. Kontrol-freak'en (læs: jeg) havde dog fået lokket vejrudsigten ud af ham, så der var pakket en stor kuffert med sommertøj. Den blev der brug for i de 30-35 graders varme vi havde hele ugen. Ikke alle dage med fuld sol, men lidt dis/ lette skyer så vi kun som en fordel ;-)Landet er meget bjergrigt, som det også fremgår af billederne. Da hverken kæresten eller jeg gider ligge ned i solen en hel dag (læs: gjorde jeg meget i teenageårene, men det var før nær familie fik konstateret modermærkekræft), havde han lejet en bil, så vi kunne komme rundt. Vi har besøgt/ overnattet i tre byer langs kysten ud til Adriaterhavet. Det har været dejligt med de forskellige oplevelser af landet. Første nat blev vi i lufthavnsbyen Tivat og derefter gik turen et par dage til Kotor, hvorefter vi sluttede af på luksushotel i Budva.

Det øverste billede er taget i Kotor, som er omgivet af bjerge og virkelig smukt. Det skal lige siges, at for at tage det billede, gik vi ca. 1500 tappetrin op ad et af bjergene, som omkranser byen. Det var en god workout, som gav sved på panden.


Læg mærke til trappestien hele vejen ned af bjerget på dette billede...


Budva bød på luksus - se bare billederne, som taler for sig selv.


Maden dernede er dog lidt en anden snak... Jeg har levet af feta (læs: græsk salat) og flødeis (læs: MED sukker) i grove træk. Det meste stivelse er blevet levnet, men det også blevet til en halv pizza. Vi var heldigvis heldige at finde en lækker restaurant i Budva, hvor vi kunne få nogle store bøffer og ikke mindst chokoladekage med flydende indre (læs: Uhm!). Nu billedespam!Jeg/ vi har ikke sultet og det er vist meget godt, at der også er blevet brændt kalorier af til denne udsigt...


Luksushotellet i Budva havde nemlig et særdeles veludstyret fitnesscenter, som vi benyttede os af inden den lækre morgenbuffet. Det er altså blevet til træning på 5 ud af 7 feriedage i Montenegro, det kan jeg kun være tilfreds med.


Tag jer ikke af det anstrengte ansigtsudtryk, da billedet er taget efter 45 minutters sveddryppende cardio. Uhm! man sveder så dejligt i varmen sydpå.

Turen hjem i forgårs var lang, da de valgte at aflyse den direkte afgang fra Tivat til Kastrup og vi derfor i stedet skulle mellemlande både i Beograd og Wien. Heldigvis vidste vi det på forhånd og havde planlagt en overnatning i KBH :-)

6 kommentarer:

 1. Dejlige billeder! Det ser ud som om, I har haft en skøn ferie :-)
  Kærlig hilsen Tatjana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det var en dejlig uge sydpå!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige billeder søde sveske! Du trænger altså slet ikke til at tabe dig! Det ser ud til at have været en rigtig dejlig ferie!;-)

  Kh Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Trine,
   Tusinde tak for dine søde ord - men jeg er nu ikke tilfreds med den størrelse jeans, som jeg lige nu kæmper med at komme i, så lidt minus på vægten skal vist på skemaet efter sådan en sukker-ferie ;-)
   Det har været en skøn ferie og dejligt, det endelig blev vores tur til at komme lidt væk og se noget andet.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Surprise ferie, genialt koncept! Det må have været mega spændende :)
  Dejlige billeder og velkommen hjem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke,
   Det var mega spændende og lidt grænseoverskridende, men samtidig befriende (underlig kombination), ikke at vide besked :-)
   Mange tak, Rikke.
   Nu nyder jeg den sidste feriedag, inden arbejdet genoptages igen i morgen... bum bum, den bliver strid.
   KH
   - frk. sveske

   Slet