torsdag den 27. september 2012

hjælp...! min stavblender er død


Puha, det betyder krise i det lille køkken. Suk! Min ellers trofaste Braun MR320HC Omelette stavblender er gået død efter at have fulgt mig trofast i snart 2 år. Jeg må nok indrømme, at det var lidt ventet det ville ske en dag. Det seneste år er den blevet udsat for lidt af hvert og brugt ret ofte. Den har jo ikke verdens mest kraftige motor.

Da det ikke er et køkkenredskab, jeg vil undvære alt for længe, vil jeg gerne høre om dine erfaringer med stavblendere/ minihakkere.

Har du en stavblender incl. minihakker, du kan anbefale?!

Det er især vigtigt for mig, at minihakkeren er god og motoren kraftig, så der kan blendes/ hakkes nødder, tørret frugt, kål og andre genstridige sager. Jeg ejer nemlig endnu ikke en foodprocessor pga. pladsmangel.

17 kommentarer:

 1. Har selv denne som jeg er super glad for: http://www.megamedia.pl/_p/32/n/miksery-i-blendery-braun-multiquick-professional-mr-6550-m-fp-p32686.jpg :) Efter google kan jeg se at man kan få en der har en lille skål også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kathrin,
   Kan det passe, den minder om Multiquick 5 MR 550 Buffet?
   Har du stor glæde af de foodprocessor-lignende indsatser til hakkeren? Jeg overvejer selv en Braun igen - i Multiquick 5-serien, så den lige er en tand bedre end min tidligere... Hmm... Køkkengrej er en hel verden for sig og jeg er ikke mester er hurtige beslutninger, så det er dejlig I kommer med input.
   - frk. sveske

   Slet
  2. Ja den minder om den model du nævner :) Har stor glæde af de ting du nævner. Det er meget nemt at få snittet de forskellige ting man har brug for.

   Slet
  3. Super, tak for dit tip.
   Det er med i overvejelserne ;-)
   - frk. sveske

   Slet
 2. Få samlet lidt penge sammen og køb en bamix :) den er guld værd!

  SvarSlet
 3. Stemme nr. 2 på Bamix.
  Noget dyrere - skal prøves for at forstå forskellen :)
  VH Erik

  SvarSlet
 4. Hej Line og Erik,
  Jeg kan godt se på nettet, at Bamix'en er testvinder, men fåes den med minihakker og beholder i rimelig størrelse? Det er jeg nemlig ikke lige stødt på...
  - frk. sveske

  P.S. Overvejelserne går lidt på en Braun Multiquick 5 MR530, da prisen er rimelig og kategorien et nummer bedre end min tidligere model. Har lidt i baghovedet, at der helt sikkert investeres i en foodprocessor, når køkkenet bliver større...

  SvarSlet
 5. Bamix. Det er uden tvivl mit bedste el-køkkenværktøj (udover ovn og komfur self)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sjønne,
   Tak for input - er der god tilbehørspakke til Bamix'en. Jeg har stort behov for minihakkeren ;-)
   - frk. sveske

   Slet
 6. Bamix er altså nr 1. Du kan få en stor pakke hvor der godt tilbehør til, pakken hedder superbox. Der får du en god foodprocessor med. Jeg har bl.a. brugt den til at lave daddelkage med. Den har været på tilbud nogle gange i Bilka.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line,
   Jeg er godt stødt på Superbox'en, men for mig at se, er der en masse med, som jeg ikke vil få brugt + det kniber med pladsen... Bummelum, den er svær...
   - frk. sveske

   Slet
 7. Jeg har også en fra Braun og er rigtig glad for den. Det er især en fordel at man selv kan indstille hastigheden. Det er denne her:
  http://www.wupti.com/Produkter/Husholdning/Koekkenudstyr/417919/Braun-MR530CA-stavblender.html

  Men ellers stemmer jeg også på en Bamix, selvom den koster over det dobbelte. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle,
   Tak for lidt andet input. Det er den model jeg har kigget på i udgaven med stål stavblender. Jeg var ret glad for min Braun, så tror, det vil være et hit med større minihakker og kraftigere motor til rimelig pris. Bamix'en er nok en vinder, men også dyr og jeg har som sagt planer om en Magimix i fremtiden, så der bliver en masse tilbehør overflødigt, selv om en god stavblender selvfølgelig er lækkert.
   - frk. sveske

   Slet
 8. Jeg synes helt ærligt, at Braun er en rigtig god stavblender (jeg har arbejdet i en køkkenafdeling, hvor vi både solgte bamix og braun) Bamix er helt sikkert også super, men ja hvis du overvejer en magimix senere, så ja Braun nu, som en rigtig god stavblender :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Diana,
   Det er også sådan jeg tænker. Jeg ved, jeg har/får behov for en rigtig foodprocessor og søger derfor ikke en stavblender, som kan det hele (da den aldrig vil kunne erstatte en foodprocessor for mit vedkommende).
   Har du selv en Braun? Hvilken model? Ved du og tilbehøret passer til alle modeller, så jeg kan bruge mit nuværende til en fra Multiquick 5 serien?
   Tak for input.
   God fredag!
   - frk. sveske

   Slet
 9. Endnu en stemme til Bamix. Jeg har selv superboxen og et lille køkken og så meget fylder den altså ikke. Og så synes jeg, at den er lidt fin at have stående fremme i holderen. :-) En anden mulig overvejelse er, at det jo nemt kunne tænkes du slet ikke får brug for en foodprocessor, når du først har lukket tryllestaven ind i dit liv. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig nogensinde at anskaffe en, selvom det var planen præ-bamix-æraen. :-)

  God weekend! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita,
   Din stemme er hørt, men jeg drømmer altså om en foodprocessor... ;-)
   Derfor er det ikke planen at kaste så mange penge efter en stavblender.
   God weekend.
   - frk. sveske

   Slet