torsdag den 12. februar 2015

chiaknækbrød



Lige en lille lastmover-opskrift fra min side. Efter utallige andre bloggere har flashet de lækre sprøde chiaknækbrød, fik jeg min debut med dem i weekenden. I skal derfor også have glæde af den supernemme opskrift herinde.

Ud over de er supernemme at lave, så indeholder de hverken æg, korn (og er dermed glutenfri) eller mejeriprodukter. De er udelukkende lavet på kerner og frø, lidt salt og vand. Chiafrøene kan binde væske svarende til 10-12 gange deres egen vægt. De kan derfor bruges til at binde kerner og frø sammen i denne opskrift. Det fungerer upåklageligt og giver nogle skønne og lækre, sprøde knækbrød. Perfekt til en god ostemad, selvfølgelig med tandsmør under.

chiaknækbrød

(1 plade)

1 dl chiafrø
2 dl vand
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1½ dl græskarkerner
1 tsk salt
evt. ½ dl vand

fremgangsmåde:
1) Bland vand og chiafrø og lad det stå og gelere i 10-15 min.
2) Tænd ovnen på 160 grader.
3) Bland kerner og frø med salt i en skål.
4) Tilsæt chiageléen og mos det sammen til en ensartet masse - tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis massen er for tør.
5) Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir med en dejskraber.
6) Skær evt. det ubagte knækbrød ud i mindre stykker med en skarp kniv før bagning - eller vent og bræk den hele plade i mindre stykker efter bagning.
7) Bag knækbrødene ved160 grader i 60 min.
 
Inspiration: madbanditten.dk

tip!
Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder i køleskabet eller på frost - og tag op efter behov.


...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

1 kommentar: