onsdag den 18. februar 2015

læsetips #1: 'Syv sunde skridt'Der er ret stille herinde på bloggen i denne tid. Årsag? Ja...hmm, jeg ville gerne have flere timer i døgnet. Da det ikke er muligt nedprioriteres bloggen til tider. Der sker ikke så meget nyt i mit køkken, men jeg har fundet læselysten igen. Det forsøger jeg at udnytte, når der optræder ledige stunder - særligt i weekenderne.

Selv om jeg er så heldig at modtage spændende nyudgivelser inden for mine interesseområder fra et par forlag, så er jeg stadig en ivrig låner på biblioteket. Jeg er vild med muligheden for at kigge nærmere på læsestoffet inden jeg måske vælger at investere.

I dag vil jeg derfor gerne tippe jer om en bog fra bibliotekets hylder og dermed ikke en helt ny udgivelse - det gør den dog ikke mindre relevant.

Jeg blev selv tippet om bogen af en kær blogger-kollega, da jeg ad flere omgang gjorde opmærksom på manglende søvnkvalitet. Netop optimering af de søvn er en af de syv vaner, som Anette Harbech Olesen tager fat på i bogen; 'Sund og i balance med syv sunde skridt'.

Forfatteren kommer i bogen, som titlen beskriver, med syv sunde skridt til bedre vaner. De syv vaner, der kan optimeres på for at opnå en sundere hverdag er; Husk morgenmaden, Sov godt, Læg en madplan, Sig ja til livet, Hold dit blodsukker stabilt, Skræddersy din motion og Hold fast i de gode vaner - hele livet.

Hver vane behandles i et separat kaptitel, så på den måde kan du nemt hoppe rundt i bogen alt efter, hvilken vane, du gerne vil se nærmere på. Kapitlerne kommer med gode fakta og idéer til optimering af den relevante sunde vane i DIN hverdag med små huskesedler, du kan tage direkte videre til din hverdag.

Grunden til at denne omtale af bogen lander herinde er; jeg bliver SÅ glad, når jeg støder på en bog om sundhed, der ikke taler om vægttab eller løfter en masse pegefingrer. Desuden er det en sundhedsbog, som kommer hele vejen rundt og opfordrer dig til at arbejde med mere end blot kost og motion - men også det mentale, din vejrtrækning, din søvn m.m.

Bogens sidste halvdel er desuden fyldt med lækre opskrifter til dit sunde liv.

Hermed er et anbefalelsesværdigt læsetip givet videre.

God læselyst!

4 kommentarer:

 1. Hejsa
  Jeg har efterhånden læst med i nogle år og jeg kom til at tænke på et indlæg du engang lavede omkring hvordan du forbereder dine grønsager osv så det er klar til hele ugen.
  Kan du ikke re-poste det? Synes det var så godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Jeg skal da lige se, om jeg ikke kan få taget billeder af mine forberedelser på søndag - god idé at genoplive en omgang tips & tricks.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg har den også liggende herhjemme i disse dage :) Pudsigt. - og min er også hentet på det lokale bibliotek! Hun er en klog dame hende Anette Harbech.
  KH
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Hvor pudsigt.
   Det er virkelig en god tilgang til det sundhed, som hun beskriver. Hun er nemlig en klog og balanceret dame. I like!
   KH
   - frk. sveske

   Slet