torsdag den 6. november 2014

balder uden buler uge 1 | 44.2014

Her midt på ugen må det være tid til at lave den der forsinkede opdatering på min første uge med Anna Bogdanovas 'Balder uden buler' (BUB).

min tilgang

Jeg investerede i programmet en gang i sommer, men følte ikke helt, det var så håndgribeligt som ´Skyhøj forbrænding´ i bogform. BUB er et online-program. Det tog mig noget tid at finde hoved og hale i programmet, og der er stadig mange 'veje' jeg ikke har udforsket. Jeg har valgt at fokusere på træningsdelen. BUB indeholder desuden 4 forskellige kostmodeller alt efter dine mål, men her synes jeg, der kommer lidt for mange 'regler' for kosten. Jeg har valgt at føre kosten fra Skyhøj forbrænding videre. Jeg vil gerne rette den lidt mere stringent ind efter type 4 - kan ikke helt spotte, om jeg nærmer mig type 3. I hvert fald så trives jeg med kombinationen af lowcarb og carbtimining. Sidstnævnte i forbindelse med min træning.

træning uge 1

Største forandring fra Skyhøj forbrænding er, at der i BUB-programmet lægges stor vægt på opvarmning inden den egentlige styrketræning. Faktisk er opvarmningen af samme varighed som den tungere del. Det kræver lige lidt mental tilvænning hos mig, at træningen ikke er klaret på 15-20 min., men gerne tager 30 min. Egentlig er det jo rart, at komme stille og roligt ind i træningen og de øvelser, som er i opvarmningen er virkelig med til at vække kroppen, hvilket jo er hele pointen.

I øvrigt en pointe, jeg fik understreget ved en workshop med Anna B herself i lørdags. En stor del af workshoppen, der var rettet mod begyndere/ letøvede, bestod i opvarmningsøvelser for at vække kroppen. Desuden fik jeg godkendt min udførelse af de grundlæggende øvelser (Press, Squat, Swings, Clean) inden for kettlebell-træningen. Jeg blev bekræftiget i, at den form for træning er den rigtige for mig og der blev sat flere ord på i foredraget efter workshoppen. Anna B er en meget nede på jorden inspiration og det tiltaler mig. Efter mange år med træning i fitnesscentret, hvor jeg vist mest har brudt kroppen ned, frem for at bygge den op, så er det virkelig rart at finde en træningsform, der styrker og giver energi.

Tilbage til min første uge med træningen, så er øvelserne i styrkedelen heldigvis velkendte for mig - der forekom enkelte små variationer over øvelserne fra Skyhøj forbrænding. Det var rigtig rart at få kettlebells tilbage i træningen, men hold nu op, det var hårdt de første dage. Jeg har ikke haft udpræget doms - ud over efter den 3 timers workshop, som udgjorde den ene træningsdag i min uge 1. Jeg blev især presset på konditionen, synes jeg. Det skyldes nok mest, at programmet udføres i runder af forskellige øvelser. Jeg holdte pauser på 90 sek. mellem runderne og er startet ud med lidt lettere vægt (læs: 8/12 kilo). Jeg er ret sikker på, at når øvelserne sidder, så kommer min gule 16 kilo kettlebell igen med i træningen.

kosten uge 1

Første uge er gået med fokus på at luge ud i snacks - det er gået ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Jeg fungerer godt på tre hovedmåltider og mit eftertræningsmåltid (læs: havregrød ftw), hvis jeg vel at mærke får spist nok til hovedmåltiderne. Jeg spiser stadig godt med grønt - kan ikke undvære det, men det kræver noget forberedelse og jeg bliver nemt hængende i de samme salater.
Jeg forsøgte mig igen med et stivelsesholdigt festmåltid efter maden lørdag aften, hvor kroppen var flad oven på en hel dag med workshop og foredrag. Det endte dog med at stjæle min nattesøvn igen. Jeg må prøve mig frem med de festmåltider.

BUB uge 2 er skudt i gang - opdatering kommer senere.

God træning!

4 kommentarer:

 1. Spændende! Spiser du ikke træningsmåltid (som i skyhøj) - kun eftertræningsmåltid??

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh, det er vist mig, der har mistolket termerne. Jeg spiser typisk grød og/eller dadler og/eller riskiks lige efter træning, så det må være mit træningsmål.
   Jeg har endnu ikke gjort så meget ud af carbs/ stivelse i mit efterfølgende måltid, men lægger indtaget af fx søde kartofler på træningsdage o.lign.
   Håber, det besvarer dit spørgsmål.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

   Slet