![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP2Li-lWuR3TxMuSTKrAAWLnr-zHgkIYF3mKaXQJCsINfCOM7zw7ZMWRSgezowJ6ewBmN9Q-FD2uPRarUpow-3B-it7-Jv5XGyJb4bVQLySqsvbMaJvP_v6GTSZxH_nhbq3UkhURyYkXc/s640/blogger-image-558499163.jpg)
Har du nogensinde tænkt på, at de fleste hurtige madløsninger er fulde af kulhydrater? Havregryn, pasta, rugbrødsmadder - jeg nævner blot i flæng de løsninger, jeg tidligere ville ty til på dage uden noget i køleskabet, sent hjemme, sukkerkold og/ eller sulten efter en lang dag. Men det var før jeg gik over til LCHF, for nu savner jeg ikke de kulhydratrige nemme løsninger - LCHF ligger på rygraden og er faktisk fuld af nemme madløsninger til de der dage, hvor manden bare skal bikses sammen hurtigt. Æg er typisk min redning her, men i går lavede jeg den hurtigste erstatning for rugbrødsmadderne, da jeg havde pålægsrester i køleskabet, som trængte til at blive spist - og stort set intet grønt. En microovnsbagt bolle på basis af smør, æg og frø/ kerner/ nødder var derfor et super alternativ til give god mæthed - og danne bund for pålægsresterne.
LCHF-bollen er lavet på basis af denne opskrift, men blot peppet lidt op med blandet kerner/ frø og tilsat hakkede pecannødder, da jeg ikke lige havde valnødder. En valnøddebolle gør sig bare godt til en ostemad (læs: en tidligere stor-favorit). Prøv den som burgerbolle, sandwichbolle eller erstatning for rugbrødet, når du savner en erstatning.
LCHF-bolle på 70 sek
(1 stk.)
2 spsk smør
1 æg
4 spsk malede frø/ kerner*
1-2 spsk grofthakkede valnødder/ pecannødder
½ tsk bagepulver
et drys salt
*jeg brugte en blanding af hørfrø, sesamfrø og solsikkerkerner.
fremgangsmåde:
1) Smelt smørret i en skål i microovnen.
2) Pisk ægget ud i smørret.
3) Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk godt sammen.
4) Bag bollerne i microovnen ved max effekt i ca. 70 sek. til den slipper kanten.
5) Lad bollen hvile kort i skålen, inden den vippes ud på en bagerist til afkøling.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_ZvTvTVAywXShj37zHt201prwoG_UfifZL24oSjqX6CKTbT_t6StEx1OjXBALE3kiPMeycWXOQqL3A1GY7uO-mZ-SLjkTmJAd9-r6CxJhbac8GNXyIJaMigint3dyRh3TjBn-mD1QEfk/s640/blogger-image--1836224760.jpg)
Velbekomme!
Sikke en sjov idé! Er den meget saftig?
SvarSletHej Piskeriset,
SletDen er meget svampet og man skal have det okay med den æggede-konsistens for at det bliver en favorit.
Jeg er bare vild med den for den hurtige løsning!
KH
- frk. sveske
Se det er sgu smart (;
SvarSletHej Maria,
SletDet er det nemlig ;-)
KH
- frk. sveske
God ide med de ekstra kerner, og nødderne - det må jeg prøve næste gang. Valnødder lyder i hvert fald lækkert sammen med ost!
SvarSletHej Heidi,
SletJa lidt ekstra pep kan den sagtens tåle - den skal helt sikkert afprøves med valnødder til en ostemad.
KH
- frk. sveske
Kan den laves i alm. ovn?
SvarSletHej,
SletJeg tror ikke, det kan samles til en fast 'dej' du kan sætte på en plade - men måske i en form. Det er dog ikke noget, jeg har eksperimenteret med.
KH
- frk. sveske