onsdag den 1. august 2012

madbudget juli 2012


Endnu en sommermåned er gået. Det er tid til at gøre status på madindkøbene for juli-måned.
Jeg forsøger stadig at spare på det søde (også det uden sukker), der er dog blevet indkøbt lidt nøddecremer fra helsekosten. Mejeriandelen er steget i denne måned, da jeg har fået lidt ost, græsk yoghurt og skyr, som ellers har været næsten ude. Der er blevet købt masser af frugt & grønt - her vejer bær en tung del. Vi har desuden fået en levering grøntsager fra Aarstiderne, som ikke er indregnet, da det jo er bestilt på mit gavekort. Dog er kødandelen ikke så stor i denne måned, da der er brugt godt af det i fryseren og spist flere gange aftensmad uden kød blandet andet lækker aubergine lasagne. 

Øko-andelen landede på 21 % denne måned. Det er en lille stigning, dejligt, men nok meget tilfældigt.

I sidste måned lovede jeg mig selv, at madplanerne skulle tilbage, men det er faktisk kun den seneste uge, at jeg har levet op til det. Heldigvis er det ikke gået ud over det samlede forbrug.

Det samlede forbrug for juli landede på: kr. 1.814,-6 kommentarer:

 1. Hej Sveske.
  Det kunne være sjovt at se hvad du købte ind på en måned, hvilken mad
  Hvis du havde lyst til at vise:)
  Knus Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laura,
   Det vil jeg da se, om jeg ikke kan få stillet op for august. Jeg laver altid mit madbudget løbende, så det må lige blive den nye måned, der er skudt i gang i dag.
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg synes stadig det er ret imponerende at du laver en så dybdegående oversigt over dit forbrug :) Men 1800 er da ret godt klaret, synes jeg ;)

  Har du egentlig erfaring med at lave nøddecremer selv - og hvorvidt det kan betale sig økonomisk set? Nu er det ikke noget, jeg selv gør så meget i, men jeg kan forestille mig at et glas af de mere specielle nøddecremer ikke ligefrem er billigt, så måske det dér netop ville kunne betale sig at lave det selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Ja, det ryger lige ind i excel (nørdede mig) efterhånden. Jeg er selv lidt overrasket over det lave forbrug i juli, men dejligt!
   Jeg har endnu ikke eksperimenteret med at lave nøddesmør selv, da jeg endnu ikke ejer en foodprocessor og min blender brokker sig lige rigeligt, når jeg har forsøgt med raw kager og lignende.
   Det sker helt sikkert den dag, køkkenet bliver større og en foodprocessor kan flytte med ind. Det er ret sikkert billigere, de færdige nøddecremer er ret pebrede :-( Jeg kan bare ikke undvære mindst to forskellige i mit køkken.
   - frk. sveske

   Slet
 3. Ej, hvor er det en god ide at lave sådan et skema - det tror jeg at jeg vil prøve for august, det kunne egentlig være sjovt at se hvilken type mad vi faktisk spiser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlie,
   Ja, jeg må også have mit sat op.
   - frk. sveske

   Slet