fredag den 19. oktober 2012

anmeldelse: sover Dolly på ryggen?


(billedet er lånt på nettet)

Torsdag gik turen til biografen sammen med min dejlige veninde. Vi var begge medlem af biografklub Danmark, inden hun fik barn (læs: han er snart 1½ år), så det var ligesom i 'gamle dage', hvor vi mødtes efter arbejde og fik lidt mad, inden filmen. Superhyggeligt. Jeg havde valgt filmen og trods flere omkring mig, ikke brød sig om den, så ville jeg bare se den. Det endte heldigvis ved at blive en beslutning, jeg ikke fortrød.

De dårlige anmeldelser, jeg havde hørt fra anden side gik på, at filmen var fyldt med klichéer. De har ret, men i min verden er de virkelig kosmisk tvistet på ægte Hella Joof-manér, så de medførte masser af grin hos mig, veninden og flere af de øvrige biografgængere. Det er faktisk utroligt, hvormeget det betyder med god stemning i biografen og det var der.

Jeg er vild med de danske skuespillere i hovedrollerne - Lene Maria Christensen & Nikolaj Lie Kaas - de gjorde også fantastisk god karakter i denne film. Nikolaj Lie Kaas er bare god til de lidt kiksede roller, som står i stærk kontrast til hans aktuelle rolle i Forbrydelsen III. Lene Maria Christensen i rollen som den perfektionistiske tv-vært, der har styr på sit liv og fremtiden planlagt, er virkelig en karakter, som jeg kunne genkende flere af mine egne sider i (dog fra lidt andre situationer).
Filmen blev derfor lidt en reminder til mig selv, om at løsne lidt op for mit kontrolbehov. Blev desuden glad for alle de modsætninger, som min dejlige kæreste er til mig :-)
Jeg er vild med, når jeg kan tage noget med hjem ud over et godt grin, sidstnævnte skal man bestemt heller ikke kimse ad. Nogen vil nok mene, at jeg lægger mere dybde i filmen end den i virkeligheden kan bære, men ja, det må være deres sag. Jeg havde en dejlig aften i godt selskab og med en god filmoplevelse, der gav masser af smil på læben

Er du til platte klichéer, krydret med en sød og kikset kærlighedshistorie, så skal du klart ind og se 'Sover Dolly på ryggen?'.

Jeg vil give filmen 3 ud af 5 stjerner.

11 kommentarer:

 1. Godt at høre at det var en god oplevelse.
  Selv så jeg jo "Kapringen" i onsdags, også en god oplevelse, men en helt anden genre.

  Vil se Dolly når den engang kommer på andre enheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annika,
   Det havde vi bestemt og jeg fik det grin, jeg havde håbet på, da kæresten og jeg så 'Talenttyven' i sidste uge.
   Dolly egner sig helt sikkert også godt til hjemme-bio ;-)
   Jeg tror lige, jeg tager en bio-pause, indtil kæresten vender hjem i november og den står på 'Skyfall'. Så kan jeg imellemtiden øve mig i alternativer til biografens lokkende bland-selv-slik, som bare giver 'tømmermænd' ;-P
   God fredag.
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg skulle lige til at spørge dig om du så kunne lide den? Det kunne du. Dejligt at vi alle har forskellige slags filmsmag.
  Kan du godt lide film der ender lykkeligt ?
  Jeg vil se Talenttyven når den kommer på dvd..

  VH Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne,
   Det kunne jeg.
   Hmm... jeg kan godt lide danske film i alle genre, vil jeg sige. Jeg kan bedst lide film, hvor jeg får noget med og det kan også blot være et godt grin. Jeg ser fx rigtig meget frem til 'Alle for to', som er efterfølgeren til 'Alle for een'.
   Forstår godt, du venter til dvd'en - den er i hvert fald ikke biografsædet værd.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Jeg så reklame for den nye Viceværten. Den er tilpas frisk, anderledes og der IKKE klicheer med, så den skal jeg ind og så. Årh ja og så vil Bo se den nye James Bond. Hmm. Han betaler, siger han. Hm.

   Jeg er simpelthen SÅ træt af lykkelige slutningen i film. Det hænger mig langt ud af halsen.
   Ligesom dig kan jeg også godt lide danske film UDEN lykkelige slutninger og klicheer..

   VH Hanne

   Slet
  3. Hej Hanne,
   Den må jeg da lige lure på - Viceværten.
   Vi har nu også Skyfall på listen til når kæresten kommer hjem igen om et par uger.
   Jeg er vild med en god blanding lige fra Blå Mænd til Hævnen...
   God fredag og måske bio-tur ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  4. Altså!
   Havde helt glemt at svare dig.
   Jeg var inde og så skyfall, som jeg også lavede et indlæg om.
   Så I skyfall ? Hvad synes I ?

   VH Hanne

   Slet
  5. Hej Hanne,
   Nej, den nåede vi ikke ind og se sidst kæresten var hjemme, så det bliver nok på DVD.
   Glædelig Jul.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  6. Ok, den er ellers lækker at se på en storskærm, hvorimod "Dolly" ikke helt gør sig godt på en storskærm. Men se den på dvd som du siger. Den er god, visuelt flot.

   Glædelig Jul

   VH Hanne

   Slet
  7. Ja, det har du nok helt ret i ;-)
   Glædelig Jul ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Hvem bestemmer egentlig, hvad der kan tillægges af dybde i en film? Og når vi taler Hella Joof, så er det jo netop ikke kun tant og fjas, hun står for. Jeg syntes også, det var en helt fantastisk morsom film - med det helt rigtige tvist af alvor, som skaber en god komedie. Og du fik også noget med hjem - lige så gjorde jeg. Dejligt ikke?

  SvarSlet