mandag den 1. august 2011

kokos/mandeltoppe

(Kcal kommer senere...)

I fredags faldt kæresten over en pakke kokostoppe i supermarkedet, da vi lige var inde efter et par småting efter aftensmaden. Jeg kom i tanke om Lises opskrift og der blev i stedet købt en pakke pasteuriserede æggehvider med hjem og jeg baksede lynhurtigt en portion kokos/mandeltoppe sammen, som bagte mens jeg lavede dej til koldhævede morgenboller. Der skal jo hygges lidt, når det er weekend.

kokos/mandeltoppe
(ca. 25 stk.)

2½ æggehvide
Sukrin/ flydende sødemiddel
100 g kokosmel
100 g mandelmel
Evt. 30 g sukkerfri chokolade til overtræk af bunden

1) Pisk hviderne stive med sukrin/ flydende sødemiddel.
2) Vend kokos- og mandelmel i de stive hvider.
3) Sæt små toppe på en plade med bagepapir.
4) Bag toppene ved 180 grader i ca. 15 min.

Herhjemme fik toppene hurtigt ben at gå på og det er helt sikkert et forsøg værd, hvis man er vild med kokos og gerne vil nyde lidt sødt med god samvittighed. De bragte lykke hos kæresten ;-)

2 kommentarer:

  1. Hvor meget sukrin (gram) bruger du i denne opskrift ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette,
      Årh, det er svært at svare på., Skulle jeg bage dem i dag ville jeg nok udelade sødemiddel, da chokoladeovertrækket ville udgøre det søde for mine smagsløg.
      Prøv dig frem med 1-2 spsk.Bruger du past. æggehvider kan du jo smage på dejen inden de bages.
      KH
      - frk. sveske

      Slet