mandag den 12. maj 2014

post #1000: mejerifri blomkålspølsehorn (LCHF)


I mit forsøg på fortsat at skære ned på mælkeprodukterne kastede jeg mig ud i at afprøve denne opskrift fra Anne - Den omvendte verden allerede før ferien. Med en pause fra mejeriprodukterne er opskriften i skrivende stund ikke blevet mindre aktuel. Opskriften minder meget, om de LCHF pølsehorn med blomkål, jeg har lavet tidligere. Disse er dog helt uden mejeriprodukter, hvilket på ingen måde går ud over smag eller konsistens.

Det er et hit, når det ikke 'gør ondt' at undvære mælkeprodukterne, som jeg ellers har svært ved at slippe. Jeg holder stædigt fast i smør, fast ost og flødeost, men forbruget er skåret meget ned. Min grund til at spare på 'mælken' er dels begrundet i dette indlæg, samt at mælkeprodukterne godt kan give en for meget slim i tarmsystemet og jeg synes min fordøjelse beder om en hånd/ udrensning - og dels de stramme bukser. Pt er jeg dog ikke et sted, hvor jeg ikke har mod på at kaste mig ud i fire uger uden mejeriprodukterne, men måske det kommer helt af sig selv en dag... - indtil da skærer jeg ned på indtaget, hvor det er muligt.

Og her er det helt sikkert, at disse pølshorn kommer på menuen igen. De er perfekte i madpakken sammen med en lækker salat. Mit bud på en god farvestrålende madpakke-salat lander på bloggen en af de næste dage. Indtil da må du muntre dig med disse lækre pølsehorn.

mejerifri blomkålspølsehorn (LCHF)
(4 stk.)

4 gode pølser (fx fra Hanegal)

250 g blomkålsris (blomkål finthakket i foodprocessoren)
2 æg
25 g solsikkekerner
25 g sesamfrø
1 tsk fiberHUSK
1 tsk havsalt
et drys cayennepeber (kan udelades)

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2) Rør alle ingredienserne til 'dejen' sammen.
3) Lad gerne dejen hvile ca. 10 min. Er den for fugtig tilsæt lidt ekstra fiberHUSK.
4) Del dejen i fire lige store klatter - evt. på et stykke madpapir.
5) Flad dejen ud med våde hænder og læg en hel pølse på hver.
6) Fold dejen rund om pølsen vha. madpapiret eller med våde hænder.
7) Drys med sesamfrø på toppen
8) Bag pølsehornene gyldne ved 175 grader varmluft i 25-30 min.

Velbekomme!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks

4 kommentarer:

 1. UHM! Jeg må snart lave en omgang pølsehorn - det er lige til højrebenet, da jeg har både blomkål og pølser i køleskabet!
  KH
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Jeg ville også have lavet dem igen i søndags, men Bilka havde jo ikke længere Hanegals grillpølser, så dem skal jeg lige have fundet ud af, hvor jeg kan opdrive... Synes ligesom ikke de tykke grillpølser fra Aalbæk Slagteriet (som ligger i min fryser) egner sig til pølsehorn... Hmm...
   Tak for inspiration til det mejerifrie!
   KH
   - frk. sveske
   P.S. Håber, det skrider godt fremad med specialet - måske man kunne komme med på læser, når det er done ;)

   Slet
 2. Ok, nu bliver jeg altså også snart til at prøve mig sådan en omgang pølsehorn, kan jeg mærke! Jeg skal meget passende på udflugt med arbejdet i morgen, hvorfor jeg ikke kan have min sædvanlige rester-der-skal-opvarmes-madpakke med - måske jeg skulle prøve at finde lidt tid og overskud til at lave en portion pølsehorn i aften i så fald! Og så tror jeg i øvrigt at jeg vil spise mine med tomatmayo - det kan kun blive godt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia,
   Jeg kender så godt, når opskrifterne bare må prøves - selv om det ikke bliver lige nu og her, så kan de fremtvinge sig selv på en måde ved bare at ligge latent i bevidstheden. Pølsehornene er en god to go madpakke i hvert fald - selv om det klæder dem at blive varmet.
   Tomatmayo on the side lyder ikke dårligt. Jeg må vist lave mere mayo i aften - mon ikke der også bliver en portion med tomat ;)
   KH
   - frk. sveske

   Slet