lørdag den 3. maj 2014

LCHF i Berlin vol. II

I sidste uge, mandag til fredag, besøgte kæresten og jeg igen Berlin. Vi er vilde med den storby og er typisk i byen en til to gange om året. Sidste besøg var i august 2013.

Det er altid skønt at komme væk - og her nyder jeg at kunne nyde tilberedt mad. Ikke færdigretter, men god mad, jeg ikke selv har tilberedt. Vi plejer at bruge tripadvisor.dk flittigt for at finde de gode spisesteder, men denne gang fandt vi lækker mad efter Janes tips. Det er altid rart med 'godkendte' steder i baghånden og det gjorde vores ophold meget nemmere, at spisested ikke skal jagtes (online) fem minutter over 'sulten mave'

Israelsk køkken i Berlin. Simpelt køkken med simple retter. Stedet er oplagt til frokost - i hvert fald blev min bedre halvdel slet ikke mæt, da vi spiste aftensmad der den første aften.
Stedets plus er, at det er nemt at nagivere uden om kulhydraterne. Der vælges mellem salat og pommes frites til hovedretterne og pitabrød serveres 'on the side'.


Det er ingen hemmelighed, at steak & bearnaise -kombinationen altid er et hit hos undertegnede og partner. Og der serveres lækker steak med valgfrit tilbehør (også et par LCHF-venlige) hos fleischerei.
Restaurant fleischerei er indrettet i en gammel slagteforretning med klinker på væggene, åbent køkken og borde-bænke-arrangementer. 
Her vender vi ret sikkert tilbage til en anden gang.


Græsk køkken - her indså jeg; jeg spiser alt for lidt tzatziki(!).
Menukortet indeholder både 'hele' hovedretter, men også flere små retter, så det er muligt at sammensætte sine egne favoritter. Prisniveauet er i rimeligt og stedet er oplagt til frokost. Vi spiste en let aftensmad - som alternativ til de store lækre steaks ;)
Berkis findes to steder i byen og vi vender helt sikkert tilbage - de har grillet halloumi, mere forklaring kræves ikke.

NB! Ventetiden kan jo altid bruges til lidt fotoshooting.

Dyre steaks hos Midtown Grill er en fast genganger, når vi er i Berlin. Services er altid i top, bøfferne perfekt stegte og tilbehøret tilkøbes = vælges nemt i LCHF-kategorien. Udskæringerne ligger i den dyrere ende, så tag sig god tid og nyd en skøn middag i den hyggelige restaurant ved Hotel Mariott. Restauranten ligger i en sidegade ved Potsdamer Platz, så den er nem at komme til.


morgenbuffet
Fire gange lækker aftensmad blev det til, men aftensmaden gør det jo ikke alene. 
Vi boede på Hotel Pestana i Tiergarten, som var rigtig fint. Morgenmad var dog ikke inkluderet i prisen og kostede 18 EUR pr. person. Vi spiste buffeten på hotellet den første morgen, men selv om der var et bredt udvalg, blev det hurtigt kedeligt med tvivlsomme røræg og minimalt grønt. Det var i hvert fald den medbragte kokosolie i theen, som gav mig mæthed på dag et.

De følgende morgener/ formiddag stod menuen derfor på brunch på toppen af indkøbscentret KaDeWe. LeBuffet har stort udvalg og lækre salater til en grøn morgentallerken. Det er ikke billig buffet, men betaling pr. vægt, tilgengæld sparede vi frokosten ved at nyde en solid brunch.


Skal du selv ud og handle lidt - eventuelt til en smør-selv-frokost, så kik forbi LPG Biomarkt, som findes flere steder i den tyske hovedstad. Her kan der også købes nøddesmør fra Rapunzel med hjem til en billigere penge, kokosfibre eller god raw chokolade.


køreturen
Fem timer i bil, hvis vi slipper uden om kø vel at mærke, betyder madpakke er en god idé. Vi har typisk lidt rester og nødder/ mandler som snack - macadamianødder er perfekt LCHF-snack på køreturen (læs: jeg skulle have haft nogle til hjemturen også).
Desuden er læsestof altid godt, når nu jeg ikke sidder ved rattet. Denne gang blev jeg klogere på det der insulin-hormon i 'Harmoniske Hormoner' af Mia Damhus.


Se you next time, Berlin!

1 kommentar:

  1. Er netop kommet hjem fra Berlin (brugte nogle af dine tip til spisesteder) og kan tilføje et par steder til listen:

    Simply Keto (www.simplyketo.de) som har en super lille cafe i Berlin (hjørnet Invalidenstraße og Ackerstraße). De er rigtigt venlige og brænder virkeligt for projektet. De er 100% gluten- og sukkerfri, low carb osv. Helt ideelt. De serverer endda en bulletproof kaffe :) De har forskellige retter, salater og bagværk (som er noget af det mest vellykkede jeg har smagt i den genre)

    Hirsch & Eber (www.hirschundeber.com) i Kollwitzstraße. Det er ikke et decideret low carb sted - men de specialiserer sig i vildt og har også salater på menuen, så man kan bede det flinke personale om at sammensætte tingene lidt anderledes og mere LCHF passende. Jeg fik f.eks. en lækker salat med diverse nødder/kerner og pulled pork lavet på vildsvin.

    SvarSlet